Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 06.08.2006, 14:53
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard evet..

ben de butun bu soylediklerine katiliyorum... sanmiyorum ki buna katilan olmayasin..

Benim tek istedigim islam ve muslumanlar deyince akla bir nevi gerizekalilik gelmemesi...bugun egitim duzeyi yuksek bir musluman ( hatirlatirim bin ladin olayindaki ucak kaciran cocuk!) da susmuyor... ne istedigini ve ne icin savastigini biliyor.. eminim ki...bu tur insanlar...inancli veya inancsiz ölümü secmeleri icin daima ölmeye deger bir nedeni vardir.. sanmiyorum ki oyle basit olasin... hani iste bu tur insanlar doldurusa gelerek bu eylemleri yapsin.. iste sen sehit olacaksin, cennet kapilari acilacak, huriler ile guunu gun yapacaksin diyerek bu olaylarin dondugune kesinlikle inanmiyorum... bin de birdir boyle seyler! Solcu akimini dusun... Ne bileyim deniz gezmisi bir dusun.... hatta Atatürkü düsün... her biri bir amac ugruna savastilar... butun bu amaclari degerlendirken muslumanin amaclarini ise sadece ve sadece cehalet ile bagdastirmayalim.. bu yanlis! kesinlikle yanlis! buna biz inanirsak biz de cahil olmus oluruz...

islami kotulemek bu kadar basit degil! inanan insanlari bir cirpida cehalet ile suclamak hele hic kolay degil...muslumanlari kinarken de birazcik daha hosgorulu yaklasilmasini cidden isterdim.. cunku muslumanda saygiyi hak ediyor.. ! Bugun butun Avrupa toplulugunda bile dinin yeri cok buyuktur... siyasete de girmistir...dini yok saymak zaten yanlis.. elbette bugun icin baska kosullar gerekli.. islam da reform edilmeli.. temel ve ana icerigine dokunulmadan.. bu cok zorlu bir yol... basarili bir topluluk hale geldigi zaman eminim ki... daha saygin bir hale gelecek islam...

ben sahsen islam deyince ornek ülke olarak TR goruyorum... demokratik musluman bir ulke... onceleri cok yadirgadigim bir seyi anlatmak istiyorum... hasema ile denize giren, ve ayri yerlerde deniz keyfi yapan kadinlara elestiri ile ve hayretler icerisinde bakardim.. bugun farkli dusunuyorum.. ne guzel demek ki bayanlar da artik ozgur... hic birseyden geri kalmiyor , kendini ezdirmiyorlar.. bugun eslerini evde birakip bir cok haci bayan taniyorum... kendilerince izin yapiyor ve evlerine donuyorlar.. bu da bir basari degil mi??? kadinlar demek ki kendilerini ezdirmiyorlar, haklarini ariyorlar.. ve hürler... olaya bu boyuttan bakmak gerekiyor bence...