Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 28.07.2006, 13:52
eniskaya

Standard KURANLA DEVLET yönetilmez

Devlet tüm DINLERIN üzerindedir daha evrenseldir....

Cünkü Kuran her sey degildir... Ben Insaat Mühendisiyim... Kuran sayesinde ev yapmiyoruz, Kuran sayesinde gök delenler yapilmiyor yada köprüler.... veya Matemazik Kuran swayesinde bu8lunmadi....

Artik bu ilkelligin bir anlami yok... zamana caga ve insanliga cözüm getirmiyor...

KITAP EHLI, yada KURAN... insanlrin ruhunu tedavi etmek icin inmistir.... icerisinde evrensel degerler var...

Yok öyle incili yada Kurani agizda sakiz yapip onun Jandarmaligini yapmak.....

DIN bireyseldir, toplumsal kimse DIN adina konusamazzzzzzzzzzzzzzzzz... DIN budur diyemez.... ancaka bana GÖRE DIN BUDUR YADA SUDUR diyelibir... yani görüpsünü belirtebilir....

Simdi ben kimsenin DIN analyisini kabul etmem.... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee benim ne olacagim yada akibetim ne olacak diye birsine ALLAH VAHYIIMI indirdi onu benim üzerime Vekilmi kildi.....

Gecelim bunlari.... yok öyle ucuz SALTANAT PESINDE KOSMAK ve DIGERLEI ÜZERNE VEKILLIK YAPMAK.....

YAHUDIYMIS HIRISTIYANMIS YADA BUDIST YADA MÜSLÜMANMIS..... Valllahi Allah icin cok fark olmasa gerek..... yeterki o kisi iyilik icin yarissin güzellikler ve hayir islesin...

Simdi iyilik hayirseverlik bir Budistmi daha iyi bir insandir, yoksa Allah kelimesini agzinda sakiz yapip insan basi kesen bir Arapmi... ????

Artik biraz düsünelim ve kendi ayaklarimiz üzerinde duralim