Hep aynı nakaratlar senden Babur!
Bu kadar uzun, uzun yazdığın şeyler benim yukarıda yazdığım makalenin ne kadar doğru olduğunu perçinlemekten başka bir işe yaramıyor.
Hep aynı yazılarını okumakta artık bana bir zevk vermiyor.
Sana cevap olarak yukarıdaki makalemden bir alıntı bırakıyorum.
Kafana göre takıl Babur...
Ya sev, ya Terk et cümlesinin temeli bizler ve onlardır, yalnızca otoriter, milliyetçi, dinci, ırkçı ve farklı olana yaşam hakkı tanımayan ultra, çok yönlü Faşist bir yaklaşımın temel yapısıdır. Bizler tüm farklılıklarımız ile bir arada yaşayabilmeyi, birbirimize tahammül edebilmeyi, birbirimize yaşam ve var olabilme hakkını sunabilmeli ve savunabilmeliyiz.
1400 yıllık İslami geçmişin Anadolu 1300, 1400 ortalarına kadar geçen sosyal, felsefik yapılanmalarının dışında olumluğu gösterebilecek bir konumunun olmamasını bilmeme rağmen bir arada yaşayabilmeli ve tartışabilmeyi de yaratabilmeliyiz.
Bu sayfalarda İslamı, olgun, insani ve sevgi temellerinde tartışabilmek çok zor, bu durum o dinin politize edilmesinin ne kadar kolay olduğunu da göstermektedir. Ben şu an yer yüzünde hiç bir dinin bu kadar kullanılmaya açık ve çıkar temellerinde bu kadar politize edilerek istenilen şekle uydurulduğuna şahit olmadım
|