bu raporu ben yazmadim
hürriyet gazatesi ortaya cikartmis ve yüzde yüz dogrumu diyede bir garanti veremem.
sorun gs, fb, bjk degil, sorun futbolumuzda böyle olaylarin hep yasanmasi. ve bu gibi olaylarin en azindan azaltilmasi gerekiyor.
tuncay ilk mactan sonra hatasini anlayip özür diledi, aynisini hasan sas yapmadi ve gsdende kimse cikip kinamadi. ikinci mactada tuncayin birsey yaptigini görmedim. sadece mac sonrasi cikip sevincini taraftari ile paylasmis bunuda her trübünde olan ve en eski sloganlarimizdan biri ile yapmis. tamam bir sporcunun fanatiklik yapip taraftarlari costurmasi dogru olmaya bilir ve kötü sonuclara neden olabilir ama bu yanlis olacagi gibi, iyi sonuclarda cikara bilir ortaya. su olmasaydi belki bu olurdu diyiyorsun, belki tuncay öyle yapmasaydi, fener taraftari o sinir hali ile gs taraftari ile kapisacakti, belki tuncay bazi olaylari engeledi. bu isler belki ile olmaz.
düsün iki sezondur her macta fb camiasina ve baskanina küfür eden gs taraftarlari, bu olaylari belki yapmazdi diyorsun ve bence ccok komik oluyorsun.
bu olaylar nasil olmazdi biliyormusun? basindan beri yasalar uygulansa idi olmazdi.
gecen sezon bjk taraftari mac boyunca fb futbolcularina küfür eti ve bjknin ceza aldigini hatirlamiyorum o mactan bir hafta sonra fb "cennet analarimizin ayaklari altindadir" diye bir pankart ile cikti ve fenere para cezasi verildi. bu sozon ayni hafta icinde gs, bjk ve ts "temiz bir lig istiyoruz" pankarti ile ciktilar ve hic biri ceza almadi. gecen sozon inönüde bir sürü cirkin pankart acildi konusulmadi ve ceza verilmedi ama fblilerin "riza efendi iki ekmek bir süt" pankarti ceza aldi ve cok elestirildi. bu sezon inönüde yine ilk macta küfür edildi ve konusulmadi ama fenerin "itaat et" pankarti konusuluyor.
tamam bunun azi cogu olmaz ama cezadada adaletsizlik yapiliyor ve o yüzdende bu olaylar büyüyüp gidiyor. göreceksin gs kadiköye geldiginde böyle olmayacak, cünkü fener yönetimi taraftarini uyarip böyle olaylarin önüne gececek. ilk kupa macinda gs taraftari küfür edene dek fener taraftari küfür etmedi, hasan sas tahrik ettigi icin tepki gördü. tamam taraftarin tahrige kapilmasaí aptaliktir ama tahrik olan kadar tahrik edende suclu olmalidir.
|