Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 06.03.2006, 11:59
Benutzerbild von halitpasa75
halitpasa75 halitpasa75 ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Öncelikle tesekürler.
Yazimi begendigine sevindim.

Rumuzuma bakip, nerden senin yazin oluyor deme, cünkü benimde anlamadigim bir sekilde, cuma günü yazdigim tüm makaleler"de benim rumuzum degil, "XINEM" arkadasin rumuzu yazar olarak geciyor.

Neyse, önemli degil.

Ben aslinda baska bir noktaya deginmek istiyorum.
Sana katiliyorum, filmin basrolünde aktör yok, bir amatör oyuncu var, hatta kötü bir amatör oyuncu vardir.

Acikcasi, ben filmi hic begenmiyorum, ancak benim gerekcelerimin farkli oldugunu düsünüyorum. Bu film Türk ulusuna belki son yillarin en büyük utancini yasatan cuval olayindan rant elde etmeye calisan bir filmdir.

Bu utanci reel hayatta yok edecegimize, biz gercek olmayan bir sanal "kahramanin" umuduna kalmisiz.
Ve iste isin en aci tarafi bu.
Onurumuzda bu kara leke dururken, bu filmin insanlarda bu lekenin temizlendigi itibasini birakmasidir ve bu cok yanlistir.

Bugün bu onursuzlukla yasamamizin tek ve yegane sorumlusu olan iktidar partisi ve kurdugu hükümet"in üyeleri filmi begendiklerini ve intikamimizin alindigini belirtiyorlar.

O günlerde Abdullah Gül ve RTE, ABD büyük devlet oldugu icin Türkiye"den özür dilemeyecegini aciklamislardir. Ancak o büyük devlet bir kac ay sonra Ebu Garib hapishanedeki olaylardan ötürü Irak hükümetinden özür dilemistir.

Biz tarihimiz boyunca hic bir zaman sanal kahramanlardan medet ummadik. Kahramanlik gerektiginde herkes bunu kendine vazife bildi.
Ancak anlasilan artik biz de sanal kahramanlara ihtiyac duymaya basladik.

Iste bu aci.

Ben Kurtlar Vadisi Irak filmini begenmiyorum, ancak alman siyasilere karsi savunuyorum, cünkü onlarin öne sürdükleri tüm gerekceler gecersizdir ve ben bunu belirtmeye calistim.
Ancak filmi baska gerekcelerden dolayi yadirgadigim acik. Eger Stoiber filmin sanatsal yönünü elestirseydi, eyvallah, ancak o haksiz yere bu filmin, daha dogrusu biz Türklerin sirtindan siyaset yapmaya calisiyor. Bu yanlis.