Thema: Einbürgerung
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 31.01.2006, 15:11
Benutzerbild von rebellerisch20
rebellerisch20 rebellerisch20 ist offline
Neuer Benutzer

Standard cok gecmis olsun bla blaa blaaa

musluman olarak mi hristiyan ismi koymaya calis din .aslin da var ortak kullanilan isimlerde ama koydugun isim cok micheil kalmis olabilir . oyle bir kural var sa gayru muslum vatandaslarimiz, ve turkiyeye yerlesen yabanci asillilarada uygulunmasi lazim .yani simdi alanyada turk vatandasligina gecmis hans in adi hasan mi oldu bu dogru degil. turkiyede burdaki gibi yabancilar yasasi var bes yil gibi bir turk asilliyla evli kalirsan ya da ikamet edersen calisirsan sporcuysan vb.vatandasligi alirsin .isim degistirme gibi bir kural yok ama din degistirirsen hans sa hasan ya da hristiyan olursan hasan san hans yaparsin bu sadece bizde olan bisey degil. hem niye oyle diyosun ki sukur ismimizi degistirmemizi istemiyorlarmis ,ne demek bu simdi biz helga bizde vatandas oldu diye adini ayse hatun onal mi yaptik yada ben burda vatandas olmak istesem adim bilmem alfredt can olarak yapmadiklari icinmi sukur edecem iste burda biraz sacmaladin . sen birde burda dusun ayni seyi alman hristiyan bir aile cocugunun ismini ali fatma muhammet ayse koydugunu dusun obur almanlar ona kesin ocu gibi bakar kafayimi yemis bu ya diye burdaki yasalar nasil olursa olsun bence o almanlarin kafansida ne dusundukleri onemli, cunku alman milleti yasalariyla ne kadar modern olurlarsa olsunlar kafalarinda hala ortacag izleri durmakta kagit uzerinde alman olmusum ne yarar. okulda , sinifta adim ahmet diye okununca onca alman aptal aptal suratima bakarsa ben o zaman kendi toplumuma derim ki onlar once bi kendilerine baksin sonra bana soylesin boylesin desin, bu memlekette degilmiydi yahudiler yahudiliklerini saklamak icin kose bucak delik ariyan ya da isimlerini su cok sevdigin hristiyan isimleriyle degistiren kendini kamufle eden.. evet turkiyede yasamis oldugunu iddaa eddigin soruna gercekten uzuldum sasdim , turkiyede bazi sorunlar var tabiiki dunyanin her ulkesinde oldugu gibi .hele o kasabalardaki isguzar aptal memurlara zaten laf anlatmak dunyanin en zor isi. fakat hakkini arayacagin yerler ve makamlar her zaman var memleketinizi bukadar yerlere dusurmeyin ,oyle bi anlatiyorsunuz ki burdaki asosyal almanlari bile gectiniz turkiyeyi , asagilamakta, sanki dunyanin en kötü devletiymis gibi. almanyayla tabiki mukaese edemezsin .fakat dunyadaki bir cok hristiyan ve musluman ulkesinden gercekten kat kat ilerdeyiz .