Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 24.12.2005, 22:13
rainbow26m

Standard Sorunlarinizin çözümünü ertelemeyin

Sorunlarinizin çözümünü ertelemeyin
Evliliklerde yapilan en büyük hatalardan biri yasanan sorunlarin çözümünü çesitli sebeplerle ertelemektir.
?Nasil olsa zamanla düzelir.? ?Niçin ben ilk adimi atayim ki?? ?Hatasini anlasin? gibi düsüncelerle esinizle konusmamak sadece kendinize zarar verme anlamina gelir. Bu tarz yaklasimlarla sorunlarin çözümünü ertelemek zaman kaybina neden olur. Ve bir de bakarsiniz ki zaman geçmis, ömrünüz tükenmis ve siz tahammül seviyesi çok düsmüs bir insan oluvermissiniz. Sonuç elbette ki her zaman böyle olmaz. Ancak gördügüm vak?a örneklerine dayanarak bu çikarimi rahatlikla yapiyorum. iste size bir örnek; ?Orta yasli ancak yasina oranla fazlaca çökmüs bir hanim danisanim vardi. Bu hanim halihazirda yasadigi çesitli sorunlarini dile getirdi. Kendisini yipratanin bu sorunlar oldugunu düsünüyordu. Oysa hanimefendinin sikintisi yillar öncesine dayaniyordu. Hep ?Ya sorunlar büyürse? kaygisiyla hareket etmis ve yasadigi sorunlari çözmek bir yana muhataplari ile paylasmamis bile. Bu durum hanimefendideki tüm sabrin tükenmesine neden olmus. Sinirleri deforme oldugu için halihazirdaki problemleri kaldirma gücü kalmadigindan son yasadigi olaylar kendisine çok ciddi sorunlar olarak görünmüs.? Bu örnekteki olayi günümüzde birçok bireyin yasadigina sahit oluyorum. Peki neden? Evet sorunlarin çözümlenmeyerek bilinçaltina itilmesi sonucu zamanla bireyde ciddi ruhsal rahatsizliklar olusabilir. Yasanan ruhsal sikintilar da aile huzuruna yansiyabileceginden ilk günlerde var olan saadet yerini sikintilara birakir. Oysa yasanan sorunlari görmezden gelme ya da erteleme yerine yapici bir biçimde çözüm yoluna gidecek olursak sabrimizi ve enerjimizi dogru yerde ve zamaninda kullanmis olacagiz. Böylece kendimizi zaman ilerlese bile ayni psikolojik güçte bulabilir ve zamanla olusmasi muhtemel depresyonlarin önüne geçebiliriz. Tabii ayni zamanda esimizle ve ailemizle olan diyalogumuzu bozmamis ve huzurumuzu zedelememis oluruz. Öyleyse tekrar diyorum ki; ?lütfen sorunlarinizin çözümünü ertelemeyin.? Unutmayin ki sabriniz ve enerjiniz sinirsiz degil, bir süre sonra tükenebilir.