cocuklara karsi sorumluluk alman hos...
ama burada hangi yas kesimlerinden katilimcilarin oldugunu bilmiyoruz, dolayisiyla takipte edemeyiz kimin okudugunu. Büyük bir ihtimalle cocuklarda okuyorlar ve "vay canina millet olayi asmis biz hala evdeki yasaklara talim edelim. Benim acilen özgürlügüm icin savasmam lazim" diyorlardir :-) Internetin dezavantaji iste. Ben internete takildim takilali bayagi "degisik" seyler ögrendim ve hala ögreniyorum :-)) Kimisi zaman sok olsamda alistim artik herseye hazirlikliyim;-)
Neyseh, konuya gelelim ;-)
Elbette kimsenin kimseyi yargilamaya, asmaya kesmeye hakki yoktur. Kimisi muhafazakar ve adetlere usullere göre yasamayi tercih ederken kimisidi "modern" denilen yasami tercih edebilir ve tüm kültürel veya toplumsal kurallara karsi gelerek ona göre yasiyabilir. Herkesin kendi tercihidir. Fakat burada aslinda tartisilmasi gereken "modernlik" konusudur bence. Nedir bu modernlik? Nasil modern olunur? Gecenlerde birisi bana "Anstand" nedir sence diye sormustu...o güne kadar düsünmemistim tabii hic "anstand" in ne demek oldugunu... Modernlik avrupalilara özenerek yasamak degildir. Devir degisti yok kadinlarda artik bakireligini korumasin ne gerek var filan seklindeki düsüncelere kesinlikle katilmiyorum. Biz modern türkler olabiliriz, olmaliyizda.Ama modernlik sirf cinsellikle olmaz. Özgür olalim ama sadece gercek sevdigimizle paylasalim bir takim duygularimizi; yalanci sevgililerle degil..iki üc günlük zevk avcilariyla degil..Evlenmeden önce birisine tam olarak teslim olmaya karsiyim ben. Erkeklerinde yapmasindan hoslanmiyorum elbette ama onlarini malesef tolere ediliyor, bizimkisi edilmiyor.Bir anlik zevk icin ömür boyunca türk toplumu tarafindan dislanmaya razi oluyorsa bi kiz, buyursun olsun. Nedir bu özgürlük...adi var kendisi yok.. herseyde özgürüzde bir cinselligimiz kaldi :-) Hickimse hicbir konuda özgür degildir. Özgürlük birtek ormanda yasiyan hayvanlara mahsustur; toplum icin toplumla birlikte yasiyan biz insanlara degil....diyorom ve mikrofonu baska arkadaslara birakiyorom .-)
|