arkadasina söyle diyebilirsin..
sen hakliysan, ben Islamin dediklerini yapinca iyi bir hayat yasamis olurum.
eger ben hakliysam, yani Kuranin dedikleri gercekse (ki öyle), o zaman karsi tarafta mükafatimi görürüm, senide azap bekliyecek..
yani o türlü bu türlü kazancli cikacaksin.
söze "din icin" bazi olaylar yapilsada Islamda o seylerin yeri yok. sucsuz insan öldüremeyiz.. böyle bir insani öldüren bütün insanlari öldürmüs gibi olur - Kuranda bulabilirsin; intihar saldirilarininda dinimizde yeri yoktur.. intihar eden cehennette yanacaktir - Kuranda bulabilirsin.
bu forumda ben hakliyim sen haklisin yok. bazi kisiler kafalari karistirmak icin Kurandan cimbizlayarak su ana kadar gercek alimlerin aklina gelmemis tuhaf yorumlar sunarak bizlerin kafalarini kurcalamak istiyor.
Gercek anlamda Islama inanmis kisi baska fikirlere karsi olmaz, yeterki bunlar Kuranin bütünüyle uyussun - cimbizlanmis olmasin.
cimbizlayip "Kuranda namaza yaklasma yaziyor" diyenler var.. ama bunlar ayeti yarim kesiyorlar!
hic almanca dersinde kitap yorumlarken o anki yeri bütün kitabin icerigini göz önünde bulundurmadan yorum ettinmi? ögretmen "sechs setzen" der ;O)
böyle istedigin her seyi istedigin yere cekebilirsin.
gercekten islami ögrenmek istiyorsan, sana önerim buraya bakipta kafani tuhaf fikirlerle doldurma. hic iyi olmaz. ben baya farkli kitap okumama ragmen fazla yoruma girmek istemiyorum aslinda.. ve ben cok bir sey okudugumu iddia edemem. bende cok daha fazla okuyupta hic bir sey yazmayanda vardir. onlar isin gercegini daha güzel anlamislardir.
internetten degil.. git camiden tanidigin bilgili kisilerden kitaplarin isimlerini ögren, onlari oku. cok daha yararli olacaktir.
bundan emin olabilirsin!
|