Tükiye Cumhuriyeti sayesinde
Islam Alemi yok olmaktan kurtulmustur.... kiii taaaa 1900 yillarin basinda baslayan Hacli seferler Avrupaii Emperyalis gelismeler DEMOKRATIK TR sayesinde son bulmustur..
EGERRRR TR de Iran gibi SALAKULLAH VE MAHLUKATULLAH devleti olsayi... su an Hiristiyan Alemi Islam Alemini yok etmis olacakti... kii eger ben Hiristiyan olsam kesinlikle varliklarini silerdim yer yüzünden.. cünkü ADAMLAR RESMEN INSANLIK DÜSMANLARI...
Iran resmen KIN KAN PÜSKÜRÜYOR... ARAPLARDA öyle..
Dünyada kendi ayaklari üzerine durabilen TEK ISLAM DEVLETI.. yani halkinin cogunlugu hesaptada olsa Müslüman olan istisnai bir devlet...
Buda LAIKLIGIN sayesinde... yaniii DININ ORIJINALI OLAN.. KISISEL DIN ÖZGÜRLÜGÜüüüü
Kimse kimsenin DIN anlayisini karisamaz. ve her hangi bi yükümlülük getiremez... eger bir bunu bana yapiyorsa yada yapmaya kalkiyorsa.. onun DININI alip basina calmak lagzim.... cünkü bireysel olan ve herkesin farkli farkli algiladigi ALLAH kimsenin babasinin ne mali nede asker arkadasidir...
Cogularinin Allahi acizdir HZ. Muhammede Pokerde yenilendir... kii böylelerinin Allahi benim Allahim olmadigi cin.. gelip bana veya diger aydinlara DIN dersi veremezler...
O yüzden Laik Demokratik cercevede insanliklarla ortaklik arayin.. ve sitediginiz kadar kendinizi digerlerinden üstün kilin.. DAVON HABT IHR NICHT....
DIE Demokratie ist das eizige Bindeglied zwischen den Menschen ... Religion kann nicht verbinden... Religion verfeindet die Menschen...
Warum.. weil es PRIVAT IST.. UND JEDER EWS ANDERS ansieht..
Mesela... lafta hepimiz Mpüslümaniz bu Forumda öylemii ??? evet lafta öyle ....
Eeee bir birlik beraberligimiz varmi... yokkkkkk
O Halde DINDE is yok... yada yorumda...
O halde... Erst DEMOKRATIE... dann die Religion in 4 Wänden...
Auf der Straße hat die Religion nichts zu suchen... haa benim ruhumda var.. ama Demokrasi olarak var.. o yari bir konu... zaten tüm evrensel insalar Demokrat insanlardir..
ES LEBE DIE DEMOKRATIE.... NIEDER MIT DER PRIVATEN RELIGIONSVERSTÄNDNISS AUF DEN STRASSEN
|