Yazdığını bende düşündüm Enis,
Bu radyonun içeriği ve içinde çalışanları çok kaliteli, dürüst ve çok human insanlardan oluşur.
Çoğu çok yakinen tanırım, öğrencim olanlarda vardır içlerinde bir döneme ait.
Sanıyorum ezilen azınlık olarak bu çevre ile hem, human, hem demokrat olarak ilişkiye geçip yardımcı olmaya çalışmışlar.
Ama, bu çevrenin iç yüzünü tanıyınca tüm dürüst demokrat kişilerin yapması gereken gibi uzak durmayı daha doğru bulmuşlardır.
Bu cübbeli cevre dürüst değil, saydam ve açık değil, yukarıda bahsettiğim meziyetleri(demokat ve humanist olma) eminim daha önce yaptıkları gibi kendi çıkarları için tekrar kullanmayı denemiştir.
Ama, kurnazlık süreklilik haline gelince Avrupa kültür yapısının temellerinden olan sivil ve bağımsız ve bireysel düşünebilme ve onu dürüstçe uygulayabilme denilen medeni cesaretin ve insani dürstlülüğün nasıl bir yaptırımları olabileceğini hesap edememişler.
Bilinir ki Türkiyeli kurnazcılar çevresinin bütün sosyal ilişkileri yalnızca çıkar ve kurnazlıklar temelinde oluşur, buna önce izin verince işleri bitinceye kadar çok sevilirsin, ama erken farkına varırsan ve buna karşı çıkarsan bu soytarı kurnaz çevreden nefret ie anılırsın.
Bu acı durum salt Türk olmayanlar ile kurulan kypak insani sahtekar ilişkilerde değildir, Türk aile ilişkilerinde de, arkadaşlık ilişkilerinde de ve daha uç noktada kadın ve erkek ilişkilerinde de durum budur.
Şark kurnazlığı denilir bu tür sahtekar ilişkilere.
Evrensel insani yapının milliyeti ve dini ve cibilyeti yoktur, yalnızca insan olma vardır.
Ben dürüst Türkiyelilere ve dürüst tüm farklı milliyetlere aynı saygıyı ve sevgiyi taşırım.
Çıkar amaçlı hiç bir ilişki dürüst değildir, adı ne olursa olsun.
Selamlar...
|