Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 11.10.2005, 14:47
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Mutluluk insanin elinde

Mutlu bir hayat, varmi yokmu? Benim düsüncem mutluluk her insanin kendi elinde; kimisi elinde tutuyor, kimisi ona ulasmak icin cabaliyor, kimi ondan kilometrelerce uzak. Ben mutlulugun parayla gelebilecegine inanmiyorum. Para mutlu olabilmek icin gerekli ama yetersiz (notwendig aber nicht hinreichend). Ben mutlulugun paylasildikca cogaldigina inaniyorum.
Okuyanlar bilir, Dale Carnegienin "üzüntüyü birak yasamaya bak" adli kitabinda cok zengin bir hükümdardan bahsedilir. Bu hükümdar dünyada esi olmayan pirlantalar pesindedir. Bir gün cok uzak bir diyarda esi bulunmaz, paha bicilmez pirlantalar oldugunu ögrenir, kervanini hazirlatir ve bu mücevherleri aramaya cikar. Yolda ömrü yetmez ve ölür. Cenazesi kendi bahcesinde yapilir. Cenazeye davetlilerden birinin gözü bahcede akan derenin icinde piril piril parlayan taslara kayar. Ögrenilirki Hükümdarin bahcesinde akan derenin icindeki pirlantalar dünyada bir esi daha olmayan paha bicilmez mücevherledir.
bu hikayede mutlulugu uzakda degil de yakinlarimizda ararsak bulacagimizi gösterir.