Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 26.09.2005, 20:45
Benutzerbild von eysevgili
eysevgili eysevgili ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ben çift karakterli miyim ???

Bir insan hem dindar hem asik olabilir mi ?
Din ve ask arasinda hep gidip geliyorum. Sevmenin asik olmanin dinimizde yeri var mi ?
Tabii asktan bahsederken lütfen cinsel dürtüleri kastettigimi sanmayin. Ben o saf ve temiz asktan bahsediyorum... pisligin içine girmeden sevemez miyiz ?
29 yasindayim ve hep kendi evlenecegim kisiyi kendim tercih etmek istiyordum. Bir kez ayagim sürçtü ve ayni hataya gene düsmek istemiyorum.
Hep elestirsek de galiba "görücü usulu" o kadar da kötü bir usul degil. (Tabii taraflar da evliligi gönül rizasiyla onaylamali)
Diger bir nokta anne-baba veya yakin akrabalar da -eger gerçekten olgun ve kültürlü insanlarsa- bizim mutlu olmamizi bizim kadar isterler. Ama çogu ana-baba da ilk önce maddi durumlari, meslekleri gözönünde tutuyor.
Bu basit seyi daha yeni farkettim; ya benim idealimdeki kiz zaten gelip de hiç tanimadigi biri ile konusmaz ki.
Ask öyle bir bilinmez ki; yüzyillar geçti ne oldugunu ya da ne olmadigini çözemedi insanoglu. Gerçek aski çevremizde de görmedigimiz için filmler ve kitaplar da olmasa ne oldugunu hiç anlayamayacagiz.
Ask ilealakali o kadar çok sey okudum ama sifri elde var sifir.
Siz ne düsünüyorsunuz arkadaslar ???
Saygilar