o.T.
Nasil duyu organlarimiz SINIRLI ise alimiz da öyle SINIRLIDIR. Aklimizla herseyi kavrayamayiz. O yüzden dinimizdeki herseyi akilla kavramaya kalkmamaliyiz. Bu konuda çok basit bir örnek verecegim. Yabancilarin ya da dinimizin düsmanlarinin en çok itiraz ettigi konulardan bir tanesi gusul abdesti alirken agiza-buruna su çekme meselesi idi. "Bütün vücedu zaten yikiyoruz buruna su çekmeye ne gerek var?" diyorlardi. Buruna su çekme meselesinin hikmetlerinden sadece 1 tanesi daha yeni anlasilmistir bilim adamlari tarafindan. Cinsel iliski ya bazi seyler sonrasi beyin asiri derecede isiniyormus. Ve beyinin o isinan kisminin sogutulmasinin tek yolu ise buruna su çekilmesiymis.
Iste böyle basit bir seyi bile insanlik ancak 1400 küsür yil sonra ögrenebiliyor ya da çözebiliyor.
Herseyimiz gibi aklimiz da sinirli. Aklimizin almadigi dini konularda sadece "isittik ve iman ettik demeliyiz."
"İyi bir insan, islamiyeti yaşıyor demektir. İslamiyeti gerçekten yasayan da iyi bir insandır."
*Ask konusunda da bir sey söylemek istiyorum. 29 yasindayim ve su ana kadar aska ihanet eden hiçbir kisinin mutlu olabildigini görmedim.
Bu konuda dinimizde birsey var mi yok mu bilmiyorum ama hayatta "insanlarin duygulari ile oynanmasi ve onlarin basit seylere alet edilmesi kadar igrenç bir sey yoktur."
Lütfen kimsenin duygulari ile oynamayalim ve eger gerçekten sevmiyorsak kimseye de ümit vermeyelim. ümit verdigimiz kisileri de asla yariyolda koymayalim
Saygilar&Sevgiler
|