Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.09.2005, 20:16
eniskaya

Standard HAYIR HZ: MUAHAMMEDIN DEGIL.. TÜM

insanligin DINIdir....

Bak arkadasim... EHLI-KITAPSIZ Kuran anlasilamz....

Senin hayatinda duydugun bir cok hikayeler EHLI-Kitap anlatimlaridir.. tabiki zamansal süslemelerle ilavelestirilmistir o ayri....

Namaz Allaha karsi yönelerek.. HZ. MUHAMMEDSIZ kilinir...

HZ. Muhammedin ve Ibrahimin NAMAZIMIZDA yeri yok....

Namazimizda ancak Kuran Sureleri var....

Dua edeceksen Namazdan sonra edersin... istedigin kadar Selatü Selam getirisin... onun sonu yok...

AMMAAAAA namaz temiz ve sarih olmali....

Benim DIN anlayisimda

HADIS YOK
MEZHEP YOK
SÜNNET YOK
PIYASADAKI ISLAM DINI YOK
HIRISTIYANLIK YOK
MUSEVILIK OK
YADA BASKA BIR DIN YOK...

Ben sadece tüm DINLERIN temelinde yatan evrensel Teolojiye asinayim...

Yani tüm DINLER birdir... ve ortak ismi su aniyle... yani Hz. Muhammedden sonra ISLAM olabilir..... ve öyledirde

EHLI-KITAP ve KURANDIR... TEK kaynak olan...

Veeeeeeeee eski ARABI kaynaklar... yanii Kuran Ayetlerinin inis sirasini, sebebini anlatan Kitaplar.... buda tam uzmanlarin isi...

Tam anlamiyla ne dini nede baska bir seyi 100 de 100 anlayabiliriz....

AMA su bir kesindir... insan elini disari cikarinca.. gerceklere en yakin hali aliriz... kiiii tam gercekleri bilmemiz ZATEN mümnkün degildir....

Orijinal TEOLOJIK-Islamiyeti insanliga iyilik ve güzellikler getirdigi icin benimsiyorum.... ve umuyorumki gercekten Allah tahmin ettigimiz gibi cikar..... ama her sey onu gösteriyorki... öyledirde

Cünkü ancak Kuranin ALLAH anlayisi beni tatmin edebiliyor... PIYASADAKI ISLAM ANLAYISININ ALLAHI beni tatmin emtmiyor... hatta ben o ALLAHI ACIZZZZ buluyorum... iste Piyasadaki ISlamin ALLAHI UTALSTIRILMIS... KALIPLASTIRLMIS... VE MUHAMMEDI ONUNLA NAMAZ POLERIIIIIIII YAPAN BI ACIZANE ALLAH SINIFINA KOYMULAR

Oysa Kurandaki ALLAH baska

Ucsuz bucaksiz, sinirsiz TEKTIR O... Kaainatin Sünnetullahin hakimi yaraticisi, ve Kaainat onun bir gölgesi bir parcasi.... bizde Sünnetullahain icinde yasadigimiz icin...

ALLAHIN bir parcasiyiz.....

Sen bu incelikleri anladinmi simdi ?????

Selmalar
ENis