@Roman (baskalari da okuyabilir tabii)
Aziz Nesinin bir cümlesi ile makalene cevap vermek istiyorum. Aziz Nesin zamaninda hersey yerinde güzeldir, küfür bile demisti. Aslinda küfürden hic hoslanmam ve küfür edenlere de hicte hos bir gözle bakmam. Ancak vaybee"nin belirli bir görüsü benimsemis bir kac darkalipli üyelerinin baska bir dilden anladidi yok herhalde. Böyle yazanlarin bir takim sorunlari ya da art niyetli düsünceleri oldugunu vurgulamissin. Beni tanimadan ve anlasilan o ki satir arasi mesajlarimi almadan bu sonuca varmissin. Hatta ve hatta o kadar ileriye gitmissin ki, tehdit savruru bir düzeyde sert tavirladan ve karsimda seni bulmaktan söz etmissin. Minareyi soyan kilifini hazirlar diye bir atasözü var. Eger ki, ben böyle yazdiysam bir bildigim vardir. Allah"tan baskasininda hangi sekilde olursa olsun karsima cikmasindan da korkman, gercegini bilmende bir fayda var ise eger. Kücük insanlar kisiler ile, normal insanlar düsünceler ile kalbur üstü insanlarda düsüncelerin altinda yatan kurumlar ile ugrasir. Karsi taraf insana insan muamelesi yapmiyor. Ben Isa peygamber degilim ki, sol yanagima samar vurana sag yanagimi da tutuyum. Ben kitap ehli bir müslümanim ve aydin, cagdas insanlik degerlerini benimsemis yaradilani Yaradandan ötürü seven bir insanim. Humanizim, konumizim, sünnilik, seriatcilik, asiretcilik, düsüncesizlik gibi bir takim safsatalari ciddiye alipta ugrasan bir insanda degilim. Karsimdaki insanin seviyesine göre takilirim. Umarim anlatabilmisimdir hadiseyi.
|