Yazan Kişi: CaTMaN
Tarih: 06-15-05 10:44
Yâ İlâhî ol Muhammed Hakkıçün, Ol şefâat kânı Ahmed Hakkıçün. Afv edip isyânımız kıl rahmeti, Ol Habîbin yüzü suyu hürmeti.
(Süleymân Çelebi)
Habibi degil diyenler,o zaman bundan sonra mevlüt okutmasinlar,mevlüte inanmasinlar.
Süleyman Celebi Hz.leri mevlüt ü o icat etmisdir.Eger o habibi diyorsa?Süleyman celebi Hz.lerine inananlar da celiskeye düsmemesi lazim dir bence.Alim ya dogru söyler,ki Alim sadece dogru yu söyler,Alim in anlatigi kuran ve sünnet disi ise alim degildir o.Agzi ile kus tutsa,hava da ucsa yine alim olamaz.Hayvanda ucuyor.
Müminler habibi derken,Peygamber Efendimizi s.a.s ilmi kücültiyor muyuz?yoksa yüceltiyor muyuz?Adamlar kalkmis degil diye kivraniyorlar.
Kac hadis var habibi üzerine ,buhari, tirmizi, de geciyor halen inkar ediyorlar.
"Öğünmek için söylemiyorum. Allahü teâlânın habîbiyim, peygamberlerin reisiyim." (Hadîs-i şerîf-Sünen-i Tirmizî)
Diyelim tirmizi (hasa)yalan dan yazmis,peki bunu yazmak la onun eline ne geciyor??Düsünemesiniz tabi:-)))
"Böylece Allah, dünya ve ahiret sevabının güzelliğini onlara verdi. Allah iyilikte bulunanları sever." (AL-İ İMRAN SURESİ / 148)
Madem Allah (hasa)seviyorsa Peygamberini neden sevgili edinmesin?
Sevgili deyince bizim aklimiza hemen sehvet i sevgili seyler aklmiza geliyor,(hasa)Allah bunlardan münezeh dir bunu bilmiyorlar.Allah i iyi taniyanlar Allah in en büyük lütfü de insanlara, ask ,oldunu anlarlardi.
**
Yazan Kişi: Alpi003
Tarih: 06-16-05 13:21
** Ben sana asik olacak ey latif.Kabul olmaz mi dü Alem ey serif !.. **
Bu Konusma Allah ile Peygamber arsinda gecmis

) Yazari da gayet tabii Süleyman Celebi

)
Ne zaman sair Hazret oldu onu bilemiyorum ama Bu Ifadeler eski yUNAN ilahlari icin Kullanilan ifadelerdir

)
Kan cekiyor atbii...

)
**
Sultan Mahmud-i Gaznevi, birkaç adamını, Şeyh Ebül-Hasen-i Harkani hazretlerine gönderip onu yanına çağırmıştı. “Eğer gelmek istemezse, (Allah’a, Resulüne ve sizden [Müslümanlardan] olan âmirlere itaat edin) mealindeki âyeti okuyun” demişti. Şeyh hazretleri de gelmek istemeyince, kendisine bu âyeti okudular. O ise, (Allah’ın itaatine o kadar çok dalmış bulunuyorum ki, Resule itaat etmekten haya ediyorum. Âmire itaate vakit nerede?) dedi. Şeyh hazretlerinin [sekr halindeki] bu sözü, Allahü teâlânın itaatini, Resulünün itaatinden ayrı bildiğini göstermektedir. Şeriatın, tarikatın ve hakikatin bütün basamaklarında, Resulullaha itaat, Allahü teâlâya itaattir. Resulullaha itaat ile olmayan Allah’a itaat, dalalettir, sapıklıktır. Mehene şehrinin şeyhi, üstad Ebu Saîd-i Ebül Hayr ile otururken, Horasan’daki seyyidlerin büyüklerinden Seyyid Ecel de yanlarında idi. Bir meczup içeri girdi. Şeyh hazretleri, onu, Seyyidin üst yanına oturttu. Sonra seyyide dönerek, (Size olan saygımız, Resulullahı sevdiğimiz içindir. Bu meczubu ise, Allahü teâlâyı sevdiğimiz için yüksek tutuyoruz) dedi. Allahü teâlânın sevgisi ile, Resulullahın sevgisini ayıran böyle sözleri doğru yolun büyükleri uygun görmez. Allah sevgisinin, Resulullaha olan sevgiden çok olmasının, tarikat sarhoşluğundan ileri geldiğini bilirler. Böyle sözlere izin vermezler. (1/153)
(Allah ismi ile peygamberin ismini ayırmaz, yan yana söylersiniz) demesi de yanlıştır. Çünkü Habibinin ismini kendi isminin yanından ayırmayan Allahü teâlâdır. İmanda da, itaatte de kendi isminin yanında bildirmiştir.
Daha ister misin babur ?..
Sen olaya kendi pencerenden baktigin icin herkesi kendin gibi sanabilirsin ama Halk öyle degil