BESINCI BOYUT....
Kuramsal fizikciler (theoretical physisists) mevcut dort boyutla yetinmiyor, besinci boyutun ve digerlerinin oldugunu ileri suruyorlar..
Gecen gun yeni bir kitap okumaya baslasim. Yazari "Michio Kaku" adli Japon asilli bir Amerikali.. Kitabin ismi "HYPERSPACE".. Hiperuzay yani. Besinci boyuttan bahsediyor. Ben kitabi okudukca aklima hep Allah"in algilanmasi konusunda anlatilan kuran kerim geliyor.
Michio Kaku cocuklugunda kurdugu bazi duslerden bahsediyor ve hiperuzaynin olmasi gerektigini ileri suruyor.. Havuzdaki baligin icinde yasadigi ortami tanimliyor ve havuzun disindaki ortamdan ne kadar farkli olduguna deginiyor. Balik eger bir balikbilim adami olsaydi ve gecici bir sure icin bir insan tarafindan havuzdan cikarilip, havuz disindaki kosullara maruz birakilsaydi, havuza geri dondugunde onlari diger baliklara anlatmada zorluk cekerdi... diyor.. Iste, diyor... besinci boyut boyle bir sey olabilir. Diger boyutlar da garanti boyledir..
dini yazilar ve makalelerde cok okumustum -Allah bir baska boyuttadir ve O"nu algilamaya olanak yoktur diye bunu dusunmeye basladim..
Bazi bilim adamlarina gore cekim ve elektromanyetik radyasyon, besinci boyuttan, bizim icinde yasadigimiz uc boyut ve zamandan ibaret dort boyutlu evrene yansiyor.. Bizim besinci ve diger boyutlari algilamamiza olanak yok, deniyor.. Ama bu boyutlari da dikkate alinca, evrende mevcut butun gucleri mukemmel bir sekilde birlestirmenin ve onlari anlamlandirmanin mumkun oldugu soyleniyor...
Musluman"lar da oyle demiyorlar mi?
Islam bir baska boyuttaki Allah"in dort boyutlu evrene yansiyan bir goruntusunden baska bir sey degildir, diyorlar.. Ya da oyle demek istiyorlar..
Islam bilimseldir!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hem butun dinler Islam, hem de butun bilimler Islam..
|