o.T.
Öncelikle uslubundan dolayi tesekkür ediyorum, diger arkadaslrinkinden daha farkliyidi!!!
Bir konunun teorisini kapmis ama pratige geciremedigsen, o konuda ilerlemis sayilmassin. Bu sadece din icin gecerli degil tüm alanlar icin gecerlidir.
Bir insan hayatinda hic ibadet etmedigse ALLAH a yakinlasmanin ne poldugunu anlatabilirmi anlayabilirmi.
Diger yazilarininda okudum:
Enis e yönelik olan sözlere gelince:
farkina vardiysan eger ben tartismaya daha farkli basladim ama zamanla enis le konusabilmek icin onun seviyesine düsmek zorunda kaldim. O sekil benim gercek uslubum degil ama o böyle bir dilden anliyorsa biz de osekilde kunusuruz. Nede olsa sizden demokratiz!!
gelelim diger makalelere:
bende en az sizin kadar KURAN i okuyorum (bilincli), benimde temelim KURAN dir ama hic biriniz Kandille alakali inandirici bir kanit getirmiyorsunuz. Kanitada gerek yok tez olsada yeter.
Peygambere inaniyorsunuz da Mirac olayi size neden bu kadar sacma geliyor, bunu anlayamiyorum.
KURAN ne de olsa ALLAH in kelami onu anlamakta zorluk cekebiliriz, zaten Islamiyet i tam anlamiyla anlayabilmek ve yasayabilmek icin Bize Peygamber gönderilmedimi, o bizim rehberimiz degilmi?
Mesela Tessettür mevzusu bana göre KURAN da tam net degil, efendimizin esleri olmasaydi biz bunlari nereden ögrenecektik???
Siz diyorsunuz ki yok biz Rasülü rehber olarak kabul ediyoruz,. herseyi kabul ediyorsunuzda Mirac i neden kabul etmiyorsunuz? Yedi kat göge cikmasi mi sizi sasirtiyor? Ne yani ALLAH in buna gücü yokmu?
Dünkü makalemde sordugumu tekrarliyorum Tehiyyat nereden geldi sonu neden sehadetle bitiyor?
Bu Sorulari senden bizzat cevaplamani istiyorum!!
selamlar
Filay
|