Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.09.2005, 00:08
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard kapansin evet...

az once "kapansin konu" diye ben de yazmistim ama sanirim sayfada bir sorun var ki iletilmemis...

Bana TR de bir "hukukcu " nasil bir egitimden gecer vs. anlatman cok doyurucu oldu..Kaldi ki bizim tüm sulale aileden gelen bir sey hukukcudur... Tabi herkesin adalet anlayisi farklidir.. Sen dunyada var olmayan adaletin hukukcularin yarattigini dusunuyorsan yaniliyorsun...Bir hukukcu yasalarina dayanarak adaletten bahsediyorsa coooook yalan konusuyordur.. ama konu bu degil.. madem konuyu bu sekil kafana gore aciyor ve de kendince destek ariyor isen benim de tabiki konuyu kapatmadan soyleyeceklerim var--

Benim sahsi fikrime gorede idam denilen birsey yoktur.. cunku ben senin de tabirin ile insanlara cok duygusal yaklasirim.. dolayisiyla da ceza derken ölüm bana gore ceza degildir..daha guzel ceza verme yontemleri vardir.. mesela sevgiden mahrum etmek gibi .. bundan daha guzel bir ceza mi olur ki?? Ancak ceza evi ziyaretlerinde gormus oldugum manzaraya dayanarak.. Almanyadan bahsediyorum!!!Tam anlamiyla bir ceza ve isler bir hukuk goremiyorum.. cunku 2 ay bile yatmadan ceza evinden cikmissin .. ve de ay aman ceptelin olmamis, yatma saatin ve kalkma saatini cezaevi belirlemis vs.. bu ceza degildir... belki bir nevi lejyonerlik yaptirsalar sucuna gore cezasini cekti diyecegim ama o da yok!!! Ama eger ki sen bu konu hakkinda bir yaran var ise.. sanirim yine cok farkli bir bakis acin olacaktir...ve buna saygim vardir... hic birsey diyemem..

Asagilik insandir, yok psikolojik hastadir vs. bunlar hep hikaye..! yani tamam boyle durumlarda bulunan bir cok insan vardir.. ama cinnet gecirmek ve de paraya sefaya duskun bir insanin baska bir insani öldürmus diyelim o insana da sucuna layik bir ceza vermek gerekiyor.. pskiloji tedavisi cok yetersiz..!! Cunku bugun ben dr. gideyim ve karnim agriyor cok hastayim diyeyim bak sana dr. neler yaziyor.. seni resmen hasta ilan eder.. yani rol geregi bilirsin insanlar guzel rollerini oynarlar...

Benimkisi sadece isyan.. ölüm elbette ceza degildir.. laf degistiriyorum sanma sakin.. onceki yazimi sen kalben okuduysan anlatmak istediklerimi anlamissindir.. cunku ben daha oncede.. ( ki bunu kac kez tekrarladim simdi!!!!) isyankar bir tavirimdan bahsettim...

FArkindayim konu cok acaip uzadi ve cok farkli yonlere gitmeye basladi.. Bana hukukculugu veya iyi bir hukukculugu bilmem neyi ogretici, tavsiyeci ve igneleyici bir tavirla anlatmana gelince.. bu konuda iste elestiriye acik degilim.. cunku ben iyi bir hukukcuyu ne oynuyor ne de temsil ediyorum burada...ben burada sadece bir insanim.. siradan bir insan... ok mi??