o.T.
2.
Seni ben anlamaya çalışmama rağmen anlayamıyorum. Burada demokrasiyi sevemeyenlerin içinde en ılımlı gördüğüm kişisin!!!
En azından bel aşağı küfür sallamıyorsun! Bunu Demokrasiye inandığını söylemesine rağmen Işığa Doğruda yapmasına rağmen sen yapmıyorsun.
Buradaki ama Enis ile olan, ama Alpi ile olan tartışmalarının belkide hepsini okudum.
Hem Enisin,hem Alpinin sana ben çok büyük şans olduklarını düşünüyorum, (bu burada Fanatikleşmiş tüm kesim için geçerli) büyük bir inat ile kesin doğrularım var ve onlar dokunulmazdır diye savunmaya geçiyorsun,o kesin olarak doğru dediklerini kimse karşı çıkmıyor ki.(Allahın varlığı, resüller vs) Ama sana başka şeyler açıklanmaya da çalışılıyor, hem de tüm aklı başında mantığı olan insanların anlayabileceği, kavrayabileceği bir şekilde. Sana Kurandan bu konular hakkında açıklamalarda gösteriliyor yine olmuyor.
Cephe oluşturmuşsunuz, sizler gibi olmayan, düşünmeyen, yaşamayan her kes İslam haini, vallahi ben bu hainlik cümlesinden her zaman gıcık kapmış, rahatsızlık duymuşumdur.
Ben ne Enisi, nede Alpiyi öyle sıradan insanlar olarak görmüyorum, iyi ki varlar diye düşünüyorum, biraz olsun İslamın ve buna bağlı olarak Müslümanlığın orta çağlık olmasına, kalmasına karşı güzel bir girişimleriyle imajını düzeltiyorlar diye düşünüyorum.
Hiç mi ortak bir noktan yok senin onlar ile, ben bunu anlayamıyorum, kapkaınlıkdüşüncelerin içinde ne dünyayı,ne zamanı yorumlayamayan, kavrayamayan insanlar ile bir arada bulunmaktan mutlu olup, Enis gibi Alpi gibi çağa uyum sağlamaya özen gösterenlere karşı bir cephe içindesin.
Hani o meşhur deyimde olduğu gibi (İnsanlar yaşadıkları gibi düşünürler) bu durum senin bir yaşam standartın mı?
Ben Müslümandan da Demokrat insanların olabileceğine ve çıkabileceğine inanıyorum.
Ama ne senin, nede senin gibi düşünmeye çalışanların dini bilgilerinin ve yaşama biçimlerinin Demokrat olduğunu düşünmüyorum.
Umarım zaman ile yanılırım.
Din insanı olmak çağdışında kalmayı hiç gerektirmiyor
|