Yazan Kişi: onur84
Tarih: 10-30-04 13:23
Riza Nur`un Hatiralari
Allah insandan olmak lazimsa, hic olmazsa bir insan-i kämil bulup onu Allah yapsaydiniz. M.Kemal gibi cani, sarhos, katil ve cani birinimi Tanri yaptiniz. Yuh size asagilik mahlukatlar. ( Riza Nur Hayat ve Hatiratim S.365)
28 Haziran 1929 Milliyetin yazarlarindan Yakup Kadri Gazi`sini meth ediyor. Kemalizm diye bir kelime icad etmis.Yani Gazi`sinin isleri mühim bir felsefe ve meslek-i edebi ilmi ve fennidir.Kemalizm mezhebi diyor. Adeta bir Din. Dünyada bu kadar cirkin dalkavukluk az görülmüstür. ( Riza Nur Hayat ve Hatiratim S.368-369)
Cankaya`da bir sürü genc kiz ve güzel cocuk var. Bunlara Gazi`nin evlatliklari diyorlar. Bu kiz ve cocuklar M.Kemal`in fuhus aletleri. Bunlardan s.kip biktiklarini evlendiriyor. Kendide nikah merasiminde baba sifatiyla bulunuyor.Zaten bunlar evleninceye kadar Cankaya fuhus mektebinde Gazi`den baska en az 80 kisi herbirinin üstünde geciyor. ( Riza Nur Hayat ve Hatiratim S.370)
Yine calkalanan mühim bir rezalet var Melahat meselesi. Süreyya kizi Melahat`i Latife Hanimin erkek kardesi Ismail`e verdi. Ismail deli ve edepsiz biri Beyoglu`nda yapmadigi rezalet yoktu. Ismail bir gün Paris kätipligi esnasinda otele karisinin yanina bir gece yarisi bir fahise ile gelmis. Karisi ile kavga etmisler. ( Riza Nur Hayat ve Hatiratim S.376)
M.Kemal selanik`lidir. Harbiye mektebinde okumus, erkan-i harbiye cikmistir. Kimi Yahudi, kimi Dönme, kimi Sirb, kimi Bulgar, kimi Pomak diyor. Babasi ve anasi hakkinda rivayet cok. Muhakkak olan bir sey varsa Anasi belli babasi mechul.(Riza Nur Hayat ve Hatiratim S.401)
Yukaridaki Yazilarinin hic biri bir sosyalist , kürt milliyetcisi, veya islamci bir siteden alinmadi.
Riza Nur ilk meclis baskanlarimizdandir. Atatürk`le beraber ülkemizi kuran kadrolardandir. Lozan Delegasyonundandir. Riza Nur sürec icerisinde Atatürk ile ters düsmüstür. Diger muhalifler gibi idam edilmemek icin Fransa`ya siginmistir.
NIhal Atsiz`i yanina evlatlik olarak almis o`nu yetistirmistir. Bu Bey türk milliyetci hareketinin ruhani lideridir. ilk milliyetci kadrolardandir.
Bugün benim yazdigim her yaziya küfürle karsilik verip sahte vatanseverlik ve milliyetcilik yapan okuma-yazma özürlü cahiller umarim ruhani liderlerini böylelikle iyi tanirlar.
Not: bu yazi silinmez ise eger o zaman bu Portal`da demokratik bir ortam olduguna inanirim.
**
Yazan Kişi: Alpi003
Tarih: 10-30-04 15:38
SÜBHAN - ALLAH !..
Bu ne fitrat,bu ne vicdan -i meali-Agah !
Zat-i Ulyalari Hakkin bize In"amisiniz,
Kimsiniz söyleyiniz,Hazreti MUSA misiniz ?
Hele DECCAL in elinden yakamiz Kurtuldu;
Hele Mahvolmadan evvel millet sizi buldu.
Ah Efendim o herif yok mu,KIZIL KAFIRDI
Cünkü bir sey tanimaz ne desen hep MÜNKIRDI
Ne edep der ne Haya der,ne fazilet , ne VAKAR;
Geyirir les gibi Mutadi degil Istigfar
Aksirir sonra,Futur etmiyerek Burnumuza
Yutariz,care ne,Mümkün mü ilismek Domuza ..
*
Mehdi olmali Bu Riza nur denilen adam
Yaydi Foruma Daire seklinde bir Balgam
Dayanmis oldugu Yamri yumru Gelenekle
Cizgiler cekerek soktu belki Bin sekle..

)
Muhahahahaha Nihal atsiz Gibi Allahsiz Kitabsiz bir Ateist i Büyük Bir FASIST i yetistirdigi Icin Riza bey ile ne kadar ögünsek azdir.
Bakin atsiz ne diyor ?
Siyasette muhabbet... Hepsi yalan, palavra...
Doğru sözü “Kül Tegin” kitabesinde ara...
Lenin’den bahsederse karşında bir maskara,
Bir tebessüm belirsin sadece dudağında.
*
Iztırabı kanına kat da göz kırpmadan iç!
Varsın gülsün ardından, ne çıkar, bir iki piç...
Bu varlık dünyasında yalnız senin hiç mi hiç,
Bir şeyin olmayacak hatta mezar taşında
*
Ey Benito Musolini! Ey gayet yuce,
Italyanlar basvekili muhterem Duce!
Duydum ki, yelken1eri edip de fora
Gelecekmis ordularin yesil Bosfora.
Buyursunlar... Bizim icin savas dugundur;
Din Arab"in, hukuk sizin, harp Turklugundur.
Türk gencligine Devamli Irkcilik Pompalayan Bu Zat..Ne yazik ki Ogluna Allah i anlatmakta zorlandigi icin ogluda Marxist Leninist ve de Bunlarin geregi olarak Materyalist olmus ve Babasinin Yukarida belirttigi ** Arkasindan Gülen PICLER ** sinifina dahil olmustur..( Takdir-i ILAHI )
Sevgili Oglunun bu maskaraligi karsisinda Hüseyin Nihal ATSIZ beyin dudaklarinda bir tebessüm belirmis midir ?
Onu Bilemiyorum..
Ama Büyük bir Ihtimalle bir yerde bir Hata yaptigini anlamistir.
Bu Nokta da Sözü Tekrar Üstad Mehmet AKIF e verelim ..
Bakalim Riza NUR lara Nihal ATSIZ lara ne der :
Hürriyeti aldik dediler.Gaybe inandik
Eyvah bu Bazicede bizler yine Yandik
Cemiyete bir FIRKA dedik TEFRIKA cikti:
Sapsaglam iken Milletin erkanini yikti.
TURAN ILI namiyle bir efsane edindik
EFSANE,fakat GAYE ! deyip az mi didindik ?
Kac Yurda veda etmedik artik Bu ugurda ?..
ELVERDI GIDENLER ! ACIYIN ELDEKI YURDA !..
M. Akif ERSOY
Fazla söze ne gerek ?