Yazan Kişi: Urungu
Tarih: 05-29-05 09:04
Misira vardiginda karisini firavuna bacim diye tanitip onun altina ceken ibraam...bir sürü mal ve neseb peydah eyledikten sonra geri arabistana dönmüs....ama gittigi diger yerlerde de karisini hep bacim diye tanitmis... aklinda fikrinde hainlik olmayan bir kisi bunu niye yapsin...?
Doksan küsur yasindan sonra, firavunun ve "BACI" sinin diger oynaslarinin sayesinde evlat ve mal mülk sahibi olmus...
Simdi gelelim isin can alici püf noktasina....yahudilerin ve araplarin "BABAMIZ" diye sahip ciktiklari bu ibraam in cocuklari ne oluyorlar...?
Biz "araplara ve yahudilere" PIC derken yalan mi söylüyoruz..?
PIC in ne oldugunu lavugun biri bana aciklamak ihtiyaci hissetmis....
Babasi belli olmayan
Besmelesiz dogan
Doksan bilmem kac yasina kadar cocugu olmayan ibraam in, ne hikmetse yollara düsüp karisini bacim diye pazarlamaya basladiktan sonra birdenbire mali, mülkü, develeri ve de evlatlarinda bir cogalma...bir cogalma...bereket ki hem de ne bereket.....Allah verirse veriyor canim....zart ....zurt...
"BACI" sini pazarladigi kisilerin her seferinde O ise "BESMELE" cekerek basladigini hic sanmiyorum dersem........o arkadasin bana aciklamak ihtiyaci hissettigi konuya da aciklik getirmis oluruz herhalde.......
Aklinizi basiniza devsirin ve terkedin bu piclerin uydurdugu pislikleri....
Son pismanlik fayda etmez....haaaa
**
Tarih: 05-29-05 09:17
Her ne hikmetse bütün peygamberler de bu pazarlamaci arkadasin sülalesinden cikmis.....acaba Allah "PIC" leri daha mi cok seviyor.....?
**
Yazan Kişi: Nebenbuhler
Tarih: 05-29-05 09:26
Bunlar yahudilerle karindasmi oluyor ya Urungu?:-))
Ishak=Yahudi,Ismail=Arap
**
Tarih: 05-29-05 09:37
Yok kardes,
Karindas olmuyorlar analari ayri.... ibraam da sermaye cok....zengin kapilarda da sermayeleri hep "BACIM" diye tanittigi icin babalari da belli degil.....gerisini sen düsün.....
**
Yazan Kişi: Alpi003
Tarih: 05-29-05 12:00
Bakalim Genesis ne yaziyor konu hakkinda:
..." Ve Firavun Abram i cagirip dedi: Bu yaptigin nedir ? Onun Karin oldugunu neden bana bildirmedin ? Nicin bu benim kiz kardesimdir dedin ,ben de onu Kari olarak aldim ?..
Ve simdi iste karin,al ve git ( Tekvin 12:18 -19 )
Yani siz Tevrat kadar Kuran okusaydiniz Müslüman Olma ihtimaliniz de olurdu..
Hahambaslari sizi

)
Fakat Bu Söyledikleriniz Tevrat da yazmasina ragmen YALANDIR !.. UYDURMADIR !..
Bunu Bilincli ya da bilincsiz Olarak yapip yapmadiginizi Bilemem.
Fakat Hz. Ibrahim e camur atmak hele yahudi dili ile Camur atmak o kadar ucuz degil !..
Davanizda sadiklardansaniz..Bilgilerinizi Kaynaklarinizi dökün ortaya
**Ey kendilerine kitap verilenler, niçin İbrahim hakkında tartışıyorsunuz? Oysa Tevrat ve İncil ancak ondan sonra indirildi. Bunuda mı kavraya mıyorsunuz? ( Ali Imran 65 )**
75. Kitap verilenlerden öylesi vardır ki, ona yüklerle emanet bıraksan onu sana geri verir. Yine onlardan öylesi vardır ki, ona bir dinar emanet etsen, tepesine binmedikçe onu sana vermez. Çünkü onlar: "Bizim aleyhimizde okur yazar olmayanlarda bir yol yok" derler ve Allah"a karşı bile bile yalan söylerler.
76. Hayır yol var! Her kim verdiği sözü yerine getirir ve sakınırsa şüphesiz, Allah o sakınanları sever.
77. Fakat Allah"a verdikleri sözü ve kendi yeminlerini bir kaç paraya satanlara gelince, onların ahirette hiçbir nasibi yoktur. Allah, onlarla konuşmayacak, kıyamet gününde onlara bakmayacak ve onları temize çıkarmayacaktır. Onların hakkı elim bir azaptır.
78. Bir de onlardan bir grup vardır ki, siz onu kitaptan sanasınız diye, dillerini kitaba bakarak eğip büğerler. Oysa o, kitaptan değildir. Yine: "O, Allah tarafındandır." derler. Oysa Allah tarafından değildir. Ama, bile bile Allah namına yalan söylerler.
( Ali Imran )
Böyle de Buyurmus

)
Siz hele kaynaklarinizi dökün ben de size tükürdügünüzü yalatayim..
Ne var Bunda

)
**
Yazan Kişi: Ahzab37
Tarih: 05-29-05 14:14
keh..keh..keh
demek kitaba bakarak kitapta (tevrat-incil) olmayanları sanki kitapda varmış gibi allah adına konuşanlar varmış

)) vah! vah !! sanki müslümanlar aynısını yapmıyorlar.....(sultan mehmetin istanbulu alacağı örneğinde olduğu gibi)
tevratın,incilin değiştirildiğine dair kurandan ayet getir !! (sözünün eriysen tabii)
“De ki: "Ey kitap ehli, Tevrat"ı, İncil"i ve size Rabbinizden indirileni ayakta tutmadıkça hiç bir şey üzerinde değilsiniz. (Maide 68)
Muhammed emmi bir yahudi hayranıydı !!!!!tevratın,incilin değiştirilmiş olması,Muhammedin yaşadığı yıllarda imkan dahilinde değildir.
ha !! tükürük benim değil ki,bana yalatasın .
Muhammed emminin.....
artık yalarmısın,başkasına mı yalatırsın,
ne yaparsan yap !!!
**
Tarih: 05-29-05 14:19
187. Vaktiyle Allah, kitap verilen okur yazarlardan: "Andolsun ki, onu insanlara anlatacaksınız ve gizlemeyeceksiniz." diye söz almıştı. Derken onlar, onu arkalarına atıp az bir para karşılığında sattılar. Ne kötü bir alışverişti bu! ( Ali Imran )
174. Allah"ın indirdiği kitaptan birşeyi gizleyip de bununla biraz para alanlar muhakkak ki, karınlarına ateşten başka bir şey yemezler ve kıyamet günü Allah onlarla ne konuşur, ne de onları temize çıkarır; onlara sadece pek elem veren bir azap vardır.
175. İşte onlar, hidayeti verip sapıklığı, bağışlamayı bırakıp azabı satın alan kiselerdir. Bunlar ateşe ne kadar da dayanıklı şeyler!
176. Zira bu azabın sebebi Allah"ın kitabı gerçekle indirmiş olmasındandır. Kitapta ayrılığa düşenler ise şüphesiz, haktan uzak bir ayrılık içindedirler.
( Bakara )
**
Tarih: 05-29-05 14:23
yemezler !!
incilin-tevratın değiştirilmiş olmasına kanıt değil yazdıkların...
zaten değiştirilmiş olma ihtimali,kurana ters düşer..
“De ki : ‘ Eğer doğruysanız, bu durumda Allah katından bu ikisinden daha doğru bir kitap getirinde, ona uymuş olayım.” (Kasas 49)
muhammed emmiden daha mı iyi biliyorsun ?? haşa,maşa deme sakın !!
light müslüman seni

))
sakın ağzını,yüzünü yamultarak,kuranın işine gelmeyen ayetlerini es geçerek,islamın benimsediğin light versiyonunun savunacağım diye,kuranda varmış gibi,incil-tevrat değiştirilmiştir diyerek,yahudilerin durumuna düşme...
“Ey iman edenler! Allah"a, elçisine indirdiği kitaba ve bundan önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, elçilerini ve ahiret gününü inkar ederse O, şüphesiz uzak bir sapıklıkla sapıtmıştır” (Nisa 136)
**
Tarih: 05-29-05 14:42
Muhammed emmi bir yahudi hayranıydı !!!!!tevratın,incilin değiştirilmiş olması,Muhammedin yaşadığı yıllarda imkan dahilinde değildir.
* Muhahahahahahhahahahahhahhahahahhahahahaha..
Tevrat in Iceriginin degistirilmesi ve Yahudilerin Eski Putperest gelenekleri ile tevrati bezemesi Isa dan önce ( I.Ö ) 2100 lere dayanir.
Ki Yukari da anlatilan hikaye genesis te söyle devam eder:
Yukaridaki Firavuna Karisini verdikten sonra,bu kez GERAR krali Abimelek in ülkesini Ziyaret Eden Abram ( O zaman daha abraham yani ibrahim degil ) ayni sekilde Karisini Abimelek e verir Yani yukaridaki olay yine yasanir..
Daha sonra Tanri Abimelek in rüyasina girer ve Saray i ( Sara ) Abram a geri vermesini söyler. Tanri dan korkan Abimelek Karisini Abram a geri verir Fakat sormaktanda geri kalmaz:
Nicin Saray i Karsi olarak tanitmadigini ve kardesi olarak tanittigini sorar cevap ilginctir:
Cünkü gercekten bu yerde tanri korkusu yoktur;Ve karim yüzünden beni öldürecekler dedim.Ve gercektende kiz kardesimdir.Kendisi babamin kizidir,Fakat annemin kizi degildir,ve benim karim oldu ( Tekvin 20:1 -12 )
Bu sözler Kabile gelenegine uygun bir ic evliligi degi Dogrudan dogruya bir " ENSEST " iliskiyi ( evliligi ) anlat,maktadir.
Ve kökenleri cok eskiye Mezepotamya ve misir in ilk hanedanlarina dek Dayanmaktadir.
Ilk Yahudi Geleneklerinde Panteonde söz sahibi olanin yolu yarim kardes ile evlenmekten gecer..
Sümer de EN.KI Tanri AN in ilk dogan cocugudur. Ama hükümdarlik haklarini Kardesi EN.LIL e devretmek zorunda kalmistir.Cünkü kendisi bir cariyeden EN.LIL ise AN in yarim kiz kardesi ile yaptigi evlilikten dogmustur.
Aynen OSIRIS ve SETH de diger Kiz kardes olan NEPHTYS ile evlenmislerdir.
Genesis yazarlarina göre: Abram da TANRILAR ve KRALLARIN ilkesini yerine getirmis,Dolayisi ile saray in ona dogracagi ISHAH da Gercek SOYLU KAN a sahip olmustur.
Bu da Yahudilerin Bu Kandan Gelen soylu ve SECILMIS IRK olduklari zirvasini Insanliga lanse edebil´mek icin uydurulmus bir zirvadir.
Kisaca yaziyorum..
Arkadaslar Israr ederlerse Tarihler ve yaslarla ahmakliklarini Ispat edecegim böyle bir seyin Hic bir sekilde dogru olmadigini kanitliyacagim..
Gayet tabii bilim yolu ile..
Ayrica da sunu da eklemeyi yararli Buluyorum

)
Yukaridaki Karisini Kiz kardesi gösterip Krallara verme hikayesi aynen Ugaritlerin KRET efsanesinden alinmistir

)
Sümerologlarin Ortaya cikardigi bu efsane ilginctir.
Bu UGRIT efsanesi ile Abram in Misir da yasadiklarinin " INNENA"nin Ölüler diyarina inisi " olarak bilinen mit ile tipa tip aynisidir

)
Buradan da yola cikarak GENESIS in Bu kilit ismi ABRAM in farkli kültürlerin efsanelerinden alintilar-izler tasiyan KOMPOZIT bir kisilik oldugu ortaya cikiyor

)
Ayrica Genesis in verdigi hic bir tarihin ve abram la ilgili olarak anlatilanlarin Onu bir kronolojiye yerlestirecek hic bir ip ucu vermedigi görülür..
Kuran a bakildiginda ise gercek ortaya cikar

)
Sara Yani SARAY Hic de Genesis te anlatildigi gibi Abram in Hayatina mal olacak bir güzellige sahip degildir. Kendisine ISHAK müjdelendigi zaman 85-90 yaslarinda bir Kadindir.
Isin tuhafi Bunu Genesis de Tasdikler

)
**
Tarih: 05-29-05 15:00
tanrının oğlu;
bu yaklaşım insanlık tarihinde hep olmuş...
sadece isa,üzeyir değil,eski Türk önderleride kendilerini Tanrını oğlu olarak tanımlarlar.firavunda öyle.
peki Muhammed emmi,basit bir insan oğlumu ????
müslümanların anlatımına göre,doğumu,çocukluğu ve daha sonraki yaşamı hiçde normal bir insana benzemiyor.
efendim babasının (abdullat) alnındaki nur (ilahi) anasının rahmine düşmüş....yani allahın parmağı mı desem ,başka bir şeyimi desem

))
çocukluğunda meleklerle aşır-neşir olmuş.göğsü yarılmış içine ne konmuşsa ??
büyünce zaten peygamber (yaradanın dünya işleri sorumlusu ) olmuş.
bence muhammed emmi de normal değilmişmişmiş
**
Tarih: 05-29-05 15:01
Azhabcigim Bakiyorum Bilim isin icine girince Celallendin

)
Tarihler ortadadir.
Ya Bilim Ya masal..
Seciver..
YANI....

)
**
Ayrica Alintigi yaptiginiz ( Bilip bilmeden ) Tekvin Abram in yasini veriyor..veriyor da Sacmaliyarak veriyor

)
Söyle ki:
Abram in Babasi terah UR da iken Abram ve diger ogullarindan Haran in oglu LUT u yanina alarak HARRAN a göcer Baba terah 205 yasindayken burada ölür.
Tekvin de abram in terah 70 yasindayken dogdugu bildirilir. Ardinda terah Harranda öldügünde 205 yasinda oldugu..
Demek ki Abram babasi öldügünde 135 yasinda olmalidir.
Oyasa 12 ayet den yukariya baktigimiz zaman Dördüncü ayet de tanri nin Abram la konusmasinin ve bunun Ardindan KENAN a dogru yola cikilmasinin Abram 75 yasindayken gerceklestigini söyler.
Abram in Babasi ölmeden 60 yil önce Harran i terk ettigi düsünülebilinir,ama bu Hem Genesis de olaylarin verilis sirasina uymaz hem de mantik sinirlarini zorlar..
Cünkü Terah in yanina Abram ,gelini saray ve LUT u alarak UR dan Harran a gecmesi nihai bir göc degil bir tür mola dir.Genesisi Bu yolculugun nihai hedefinin KENAN oldugunu bildirmektedir.
Fakat Bunu acikliyamadan ölür.
Bu anda 135 yasinda olmasi gereken abram in birden bire Tanri nin vahyi ile kenen a yollanmasi sirasinda 75 yasina düsürülmesi Genesisi yazarlarinin kücük bir dikkatsizligi olsa gerek

)
**
Tarih: 05-29-05 23:00
alpi;
bilim,bilim,bilim demişsin,
yahudi hikayelerini aktarmışsın..
insaf be !!!
**

)