Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 28.07.2005, 13:09
unknown

Standard KURAN HIKMETI

44. Ve muhakkak ki o (Kur"an) hem senin için, hem kavmin için bir şereftir ve ileride bundan sorulacaksınız. ( Zühruf )

29. Bana geldikten sonra Kur"an, vallahi o beni saptırdı." Öyle ya şeytan insanı yapayalnız, yardımsız bırakır.

30. Peygamber de dedi ki: "Ey Rabbim, kavmim bu Kur"an"ı bir kenara itip bıraktılar" ( Furkan )

**

30- Peygamber de, Ya Rab! demekte, yani bir taraftan da Peygamber Allah"a şöyle şikayet etmektedir: Kavmim bu Kur"ân"ı mehcur tuttular. Mehcur tutmak iki anlama gelir birisi terkedip uzak durmak, onunla amel etmemektir. Zira bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmuştur: "Her kim de Kur"ân"ı öğrenir de Mushaf"ını asar, ilgilenmez ve bakmazsa; kıyamet günü gelir, yakasına sarılır "ya Rab! Bu kulun beni mehcûr tuttu (beni terkedip uzak kaldı, benimle amel etmedi), benimle arasında hüküm ver" der." Diğer anlamı ise; hakkında saçma sapan konuştular, evvelkilerin uydurma masalları dediler, demektir. Peygamberin bu şekilde şikayetini söylemek büyük bir tehdittir. Çünkü peygamberler kavmini Allah"a şikayet ettikleri zaman haklarında azab çabuklaştırılmış olur.

Simdi yukarida verdigim peygamber tarafindan yasak edilmis Hadisler rivayet ederek, Bir de bu yasaklamanin üzerine Her biri 750.000 Hadis iceren kitaplar yazan Zavalli Insanlarin hali nicedir ?..

Bunlari din yaparak Kuran i dislayan ve " KURAN YETMEZ " Vecizesini Aktuel tutan Islam cografyasinin Hali Malumumuzdur..

Hak rabbinden gelir sakin Bundan süpheye düsenlerden olma ( Kuran-i KERIM )