Süleyman Atese itiraz Maili
belki gelecekte Vatan gazetesinde yayinlanir ???
Simdiye kadar iki sefer yayinlandi... belki bu seferde ayni olur..
Itirazim, Sayin Hocamizin kadinlkari erkeklerden bir adim daha alt kademede görmesi... evet bunu Ayetlere dayandirark veriyor, Bakara 228, 240 ama yine kanaatimce ve Salih Akdemirin aciklamasina dayanarak, yanlis oldugu kanaatindeyim.... ki su aniyle böyle bir dünce zaman aykiri...
Mesela anneler icin uydurulan bir Hadis... Cennet annelerin ayaklarinin altindadir... veya kadinlar icin Cennet koclarinin ayaklari altindadir...
Amac ise kaziklamak ve digerini kölelestirmek...
Anne baba evladi kölelikte bogmak ve erke ise kadini köleleikle yok etmek ve sadece SEX objesi halina getirmek....
----------------------
Süleyman Atese yazdigim Mail
Sayin Hocam,
12.07.2005 Tarihli yaziniza ufak bir itirazim olacaktir.
Konu ise suydu Aileyi koruyup bakımını sağlamak erkeğin görevidir.
Orada aynen söyle diyorsunuz “Erkeklerin, kadınlar üzerinde haklan bir derece daha fazladır" (Bakara: 92/228) ayetinde ifade edildiği üzere erkeklerin, bir derece daha fazla hak sahibi kılınmaları,“
Bence bunu bu sekilde empoze etmekle hataya düsüyosunuz ki Kurani Kuranin cer4cevesinde zaman göre yorumlamak esas ise bu aciklama su ani ile zamanimiz a TERS düsmekte ve ESITLIGI bozan bir unsur olarak karsimiza cikmakta.
Su ani ile tüm dünya hele hele Avrupa tamamiyle kadinlara esit hak vermistir ve vermek zorundada, ama sizler kalkip Resülün yasadigi cag icin verilen Vahyiiyi dahlen au an icin gecerli sayiyorsaniz artik yaniliyorsunuz demektir ki bu hususta Sayip Prof. Dr. Salih Akdemirin söyl bir aciklamasida var.
„İnsan yaşamında vazgeçilmez bir hak olan, yasama ve yürütmeyle ilgili egemenlik hakkı da insana aittir. Bunu söylemek, doğrudan Allah"ın yaratması ile ilgili olan Hüküm ancak Allah"ındır"" ayetine hiçbir şekilde ters düşmez...“
Yani yasamayi bizler yürütecegiz ve Kurani Kuranin cercevesinde zamanimiza göre yorumlamaliyz ve bu zamandaki sart ise ESITLIK olmali….
Eger erkekleri dahlen eski zamandaki gibi, kadinin bir adim gerisinde görmeye devam edersek, hele hele size bizler bu kadar önem verirken, artik sizlerde bunu bu sekilde görüsyorsaniz artik daha denilecek bir sey yok.
O zaman elbet tüm Dünya Islami bir kanser olarak görür, cünkü acikca belirtiyliro kadin 2 siniftir… bunu bir medeni insana anlatmak mümkün degildir, sanirim Vahyiininde amaci bu olmasa gerek.
Sayin Hocam ben 30 yasindayim ve benim gibi milyonlarca genc artik belirli bir egitim seviyesi aldiktan sonra Allahi aramaya koyuluyor ve kesinlikle Objektiv olarak sade ve sade AKLI ön kosul olarak ortaya koyuyir ve bu cercevede Kuran Ayetlerinin arkasinda yatan Sosyo-Kültürel olayi ele almadan direkmen bu Ayetin kadini 2 sinif kiligina soktuguna ben sahsen inanmiyorum ki evrensel bir Dinde böyle bir seyin olmasi mümkün degil.
Bence evrensel olan kanunlar her zaman evrenseldir ve obahsettiginiz Ayet olsa olsa o anki Sosyo-Kültürel duruma cevap vermis olsa gerek
Evrensel kanunlar ise HZ. Musanin 10 kanunlari gibi olmali… iste o kanunlar dahlen gecerlidir ve hic bir zaman gecerliligini kaybetmedi.
Benim DIN anlayisima ve Sünnetullahi kavrama kapasiteme göre, su anki zamanda erkegin kadindan daha üst görünmesi akla mantiga ve Kuranin ruhunada aykiri, cünkü TR de tam anlamiyla olmasa biel bir cok Avrupa ülkesinde kadinlara tüm haklari tamamiyle verilmis ve cogu kez daha önde tutulmaktalar.
Eger böyle bir ortama, bahsettiginiz anlayisla gelinir ise, iste o zaman mantik disi bir aciklama yaratmis olursunuz ve kanaatimce kolayi zorlastirmis olursunuz.
Bunlar tabiki benim düsüncelerim, zaten sistemi Allahi, Sünnetullahi herkes farkli farkli algiliyor.
Benim anladigim sudurki… eger Kurani Kuranin vercevesinde zamana göre yorumlamayip, Tefsirlestirmeyip…. Dahlen HZ. Muhammedin kilik kiyafetini kopyalamaya devam edersek, iste o zaman tam anmaiyla Papazi bulur ve tüm dünya devletlerinden geri kalir ve Terörist_DINciler diye parmakla bizlere gösterirler.
Selamlar Saygilar
Enis Kaya
----------------------------
Konu ile ilgili Yazinin Linki
<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazarekstra&Newsid=56673&Categoryi d=31" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazarekstra&Newsid=56673&Categoryi d=31</a>
|