Peki Kadın, kız veya bayan olanlar,
Nasıl açıklayacaklar?
Enis ilginç görüşlerin var, oldukça demokratik din anlayışı gibi bir çok görüşün.
Ama senin yukarıda yazdığın gibi açılaya bilme sorunun var.
Gramer vs artık bu sayfanın tekniksel düzenlemesinde mükemmele ulaşabilmesi mümkün değil.
Bu bu sayfaları oluşturan kişilerin sorunuç
Ama senin kelime diksionu denilen bir eğitime ihtiyecın var.
İstediğini ifade edemeyince hırçınlalıp çıkıyorsun, bunu yapınca savunduğun tüm güzel olan şeyler çikinleşiyor.
Ben şahsen seni tekrar kınıyorum, ermeni kılıklı, kıro, ibne papaz vs.
Çünkü sana yakışmıyor, savunduğun demokratik dinsel bakışa da asla yakışmıyor.
Karı veya karılar, adam gibi yazmalar vs,bnların hepsi cinsel aşağılamalardır.
Senin ruhunda ve demokratik din ve dünya isteminde bunları asla bu amaçlar ile kullanmadığını açıklasan bile,( ben o açıklamanın bir kısmınıda gerçekten inanmaktayım) Ama Türkçede bu kelimelerin, aşağılama, küfür, ırkçılık anlamından başka bir anlam ifadesi yoktur.
Otur biraz edebi kitaplar oku, geliştir Türkçeni, sakinleş, sakinleş, yine sakin ol...
Hiç bir kimseye dayatma dini bilgini ve inancını, hoş görü, hoş görü.
Elbet tartış bildiğin inandığın bilgilerini, ama zorlama dayatma olur olmaz kelimeler kullanma, o kullandığın olur olmaz kelimeler yüzünde beni bile arşına alırsın ve sık, sık uyarılırsın.
Burada samimice yazayım dini eğilim konusunda değer verdiim dört kişi var ve bilgi dolu, sevgi dolu ve seviyeli insanlar.
Sen sanmaktamısın üç yılda, beş yılda hiç bir sosyal alt yapıları olmayan insanların tbularını,korkularını kırıp aşarak bu güne kadar inandıklarının yanlış olduklarını inanıp kabullenecekler. Sen bile Avrupada farklı bir dalda okumuş genel kültürü olan bir kişi olarak ne zorluklar ile terk ettin eski inandığın dinini?
Benim açımdan kim neyinasıl inanırsa inansın fark etmez hepsini hoş görü ile karşılarım. Yalnızca ŞİDDET taşımıyacak, ŞİDDET öğretmeyecek, ŞİDDET uygulamayacak ve DEMOKRASİNİN tüm kurallarına uyacak, benim kriterim yalnızca bu.
Sana güzel tartışmalar...
|