Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.06.2005, 20:38
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard 3-B

gecen yazıda hz peygamberin sav arap toplumunda hic sansının olmadıgından bahsetmiştim..yani bugun ku modern sosyal bilimciler peygamberin yaptıgının imkansızın otesinde bir imkansız oldugunu soyluyorlar..valla musluman demek Muahmmed sav ummeti demektir..fazla soze ne hacet..Allah bizimle beraberdir…

kapitalist dunya sistemiyle moderniteyi de ayrıstırmak icab eder.sence pusht un YASAM TARZIMIZA savas ilan ettiler demesi ne cagrıstırıyo..modernite kapitalist ilşkiler butunlugunden soyutlanabilir..kapitalizm batının tum gunahlarının dolleyicisidir dersek sanmam ki hata etmiş olayım..kapitalist ilişkiler den soyutlanmak sosyalist olmak mı demek oluyo..sosyalizm ve turevleri kapitalizmin kendi kendisini dollediği bir butunun parcasıdır..yani sosyalizm de kapitalizmin para koparma ve temerkuz ettirme yollarından birisidir..ya uretim aracları paranın temerkuzu için vardır…merkeze toplanan paraya sosyalite hakim olacak..yok burjuva sahip olacak..ne fark eder…işte sosyalizm burjuvayla anlaşıp uretimi ve tuketimi sınırsızlaş??tırmış..ortaya rezilane bir tuketim toplumu cıkıstır…komunizm denedi diyosun..beceremedi..neyi??ya aklın hafsalan alıyo mu 2. dunya savasında dost olan 2 ulke savas ardından birden aralarına demirden perde cekiveriyolar…off yaaa.. sistemin lortlarının kapitalizmin ulus devlet yapılanmalarıyla boluk porcuk ettiği dunyayı kutup laştırıp
parayı gene istedigi yerde toplamasından baksa bir sey diil bu durum..neyse konu o diil..islam alternatif dildir..islam tektir…arkadas BEN DİYORUM Kİ İSLAMI YASAMADIN MI CEHENNEME GİDERSİN…sen diyorsun ki bu hayal …sana bir sey anlatılamaz..hele ki isamın yenagenliği hakkında..soyluyosun ters dusuyosun kendinle..bir yerde insanın degerinden obur yerde insanın urunlugunden bahsediyorsun..Kuranda der ki siz kendinizi degistirmediğiniz muddetce Allah bir toplumu duzeltmez…yani bireysel duyarlık toplumsal butunleşmeyi doguruyo…ama sen insanı saydıgın nedenlerle cıkarılmış edilgen bir ürün yapıyorsun…

aslanlar kendi tarihlerine sahip cikmayana kadar biz onlari avcilardan dinleyecegiz" der bir afrika atasözü.

Ne guzel bir soz..hah aynen katılıyorum..ben de onu yapmaya calısıyorum onun azmindeyim..toplumların yok olma nedenelerini biliyorum..kendi tarihimi biliyorum..ve insan oldugumu ve HER ZAMAN EN ONDE OLDUGUMU biliyorum..sana diyorum ki ben gaybdan haber alıyorum..Allah bizimle beraber..Allah çalışanın çalışmasını bosa çıkarmaz..demin de soyledik biz Muahemmed sav ummetiyiz..bu kadarı yeter bile..kusura kalma ama o soz ancak bole cuklardı..ya ben benim tarihimin mahsuluyum..tarih insanı var eder..surukleyip evirip cevirip urunleştirip ortaya salmaz..insan kendisini husule getirir.ve tarihi insan yapar…tarih her insan tekinin husule getirdigi her insanın biricikliğinin alanıdır..bu biricklikler modernitede fabirkaya devsirilo ..ve standart mahsuller uretiyo..ve alternatifsizlik safsatasıyla insanların biricikliğini hiçe sayıyo..sonra bireysel aklı goklere cıkarıyo..ya batı bireyselliği sınırsız tuketim ozgurlugunde sorun yasamayan İNSAN TEKLERİNİ VAR ETMEK için uydurulmustur..uleng bu ekmek sadece benim dokunanı keserim babamdan bile hayır yok ulneng ki ekmegime goz dikmiş..(sahi ben benim tarihimin mahsuluyum sen kimin tarihinin..Türkçe konusuyosun..iyi avlamışlar….)işte İslam bu bireysel ozgurleşmiş akılların bir araya gelerek olusturdugu İslam toplumunu ongorur,dogurur...her insan tek basına degerlerin en degerlisidir..ve toplumda bu degerlerin paylasımla aktarılma alanıdır.. İslam toplumu teslim olanların toplumudur..o yuzden baktıgında bir binanın tuglaları gibi sapasaglam oruldugunu gorursun..

“”””””””yani din ne insanlarin geleceginden haber verebilir,ne de toplumlarin siyasi,ekonomik ve hukuksal yapilarini belirleyebilir””””””sozleri sana ait islamın varolmus olmasıyla bu soz yok olmus oluyor.gecen yazıda yukarıda da belirttim peygamberden bahsettim..o bir insandı..ben de bir insanım..islam 1000 kusur sene bahsini ettiklerinin hepsini belirlemiştir…ve belirleme egilimindedir..her cagda ..bu egilimin son bulmasının kıyametin kopması demek oldugunu soyledim defalarca..yahu dua edin de muslumnalar var..pardon ne halt yiyecekseniz onu yapın da muslumanlar var..yoksa kıyamet basınıza kopcak..istediğiniz kadar inkar edin…tek gercek İslam..ayrıca olmek ya da oldurulmek endisesi gutmeyen,mal yıgmak diil varolan malı insanlıgın hayrına kullanmak amaçlı yasayan helal rızıktan baska dünyalık endisesi olmayan insanların avlanmaları gibi bir sey sozkonusu olamaz..ne yin pesine dusecek ki tuzaga yakalansın..sence??sen neyin pesine dutsun??)dedim ya iyi avlamışlar.. birilerinin hazmettiği ve kendi parcaları haline getirdigi insan teki hasılı..baskalasan ben dilim..