Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 17.06.2005, 08:15
Benutzerbild von frankenstein
frankenstein frankenstein ist offline
Neuer Benutzer

Standard Karar Etik Olarak Yanlış

16.06.2005 21:35

Başbakan: Karar Etik Olarak Yanlış
Erdoğan, Almanya"nın kararını eleştirdi:Tarih onları mahcup edecektir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Parlamentosu"nun Ermeni iddialarıyla ilgili aldığı kararı, siyasi etik olarak yanlış bulduklarını söyledi. Erdoğan, "Tarih onları mahcup edecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan Lübnan"daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü. Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı"nda gazetecilerin sorusu üzerine Almanya Parlamentosu"nun Ermeni iddialarına ilişkin kararını değerlendirdi.

Türkiye"nin arşivlerini açtığını ancak buna kimsenin yanaşmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, Almanya Parlamentosu"nun konuyu tartışmadan, basit lobilere feda ettiğini ifade etti.

Erdoğan, "Tarih, gelecek onları mahcup edecektir, siyasi etik olarak yanlış buluyorum. Tartışmadan böyle bir karar almak, siyasette böyle bir şey yok." dedi.

Almanya Başbakanı Schröder"in Türkiye"deki açıklamalarında, şimdiki yaklaşımının tam aksine Türkiye"yi destekleyen bir tavır sergilediğini hatırlattan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Burada Sayın Almanya başbakanı tavrını koymalı, temsilcisi olduğu SDP milletvekilleri tavrını koymalıydı. Ben siyasetin omurgalı kemikli olanını seviyorum."

Başbakan Lübnan Gezisini Değerlendirdi
Lübnan"daki temaslarına da değinen Başbakan Erdoğan, bölgesel istikrar ve Irak"taki gelişmelerle Türkiye"nin İsrail-Filistin barış sürecine nasıl katkıda bulunacağını ele aldıklarını söyledi.

Erdoğan şunları kaydetti:
"Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika İnsiyatifi konusunda bir bilgilendirmeyi yapmanın faydalı olacağına inandık. Özellikle de demokratikleşme süreci, özgürlükler, insan hakları, hukukun üstünlüğü, terörle ortak mücadele, bunun yanında bölgenin refah düzeyinin yükseltilmesi bu istikamette müşterek olarak neler yapabileceğimizi kendileriyle görüşme fırsatımız oldu."

<a href="redirect.jsp?url=http://www.trt.com.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=125433" target="_blank">http://www.trt.com.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=125433</a>