Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 16.05.2005, 04:31
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Tesekkürler!

Ögrenci kardesim, (burada konular ve yazilar isik hizi ile gittigi icin anlamsizlasiyor.) emek vererek yazdigim kücük yazilari okuyup bana cevaplar verdigin icin tesekkürler.

Lütfen yazdiklarim üzerine kalarak düsüncelerini yaz, yazmadigim konularda beni arama. Elbet ölüm var ve beni Ateist olmaktan uzaklastiran nedenin ne oldugunu yukarida kisaca acikladim. Ölüm yakini veya daha ötesi bir deneyimdir yasadigim ve tüm yasamimi bir ölcüde degistirmistir o olay.

Ama yasamda her seyi dini kitaplar ile aciklamaya kalkmak yetersizdir hem dünyayi, hem evreni, hem sosyalijiyi, hem pisikolojiyi, hem kimyayi, hem hukuku, hem tipbi,hem tüm sosyal bilimleri ve iktisadi bilimleri# bilimler ve teknikleri ve vs, vs salt dini kitaplar ile yorumlayip, cözemez, arastiramazsin.

Kaldiki yasami tek bir dini kitap ilede aciklamak dogru degildir, bütün dini kitaplarda güzel ve dogru olan, yanlis ve cirkin olan ve yasadigimiz zamana uymayan bir yigin seyler vardir.

Her dini kitaplar olsun, her dini ama kitapsizlar olsun o kadar cok degisik toplumlar varki yeryüzünde hepside bir yaradani ve ölümün gizemini ve ölümden sonra bir yasamin olup olmadigi anlatirlar ve arastirirlar. Bunu düsünürler, bilimciler, sairler, edebiyatcilar ve sanatcilarda yaparlar, dogru olanida budur.

Kendisini tam tanimiyan, dünyayi ve evreni yeterince cözemeyen, bilimi ve bilesigi henüz tam anlami ile cözemeyen ve cok kisa bir yasam ve gecmis icinde bulunan henüz cok basit canlilariz.

Surada insan cocugu olarak gecmisimiz ne kadardir ki?

Bizler kimya ve duygu olarak merakli canlilariz, ama insan duygusu ve insan beyni ve ruhsalligi ile her seyi yorumlamaya calisiyoruz, elimizde olan su an icin yalnizca bu var ve yalnizca insaniz. Ve bu yapimizla her seyi bildigimizi ve cözdügümüzü düsünüyoruz. Bunun da kesin ve keskin cözümünü dindar dostlar dini kitaplarin varligi ile tamamlayip bitirdiklarini saniyorlar ve buda onlar acisindan da! insani ve meraklarini giderici bir cözüm olarak kaliyor. Dini kitaplarin icerigi yalnizca dürüst olabilmeyi, bariscil, insancil olabilmeyi özetler. Ama toplumlari parcalara bölerek benim kitabim daha iyidir, benim Tanrim daha iyidir demezler. Tanri katinda toplumlar, dinler, irklar, cinsiyetler ve ilginctir insan denilen bir varlikta yoktur, insan üzerine giydigin ten denilen elbise ve insan beyni ile düsünmekten baska bir sey degildir. Ruhta ten, kalp ve beyin denilen insani insan yapan yapilar yoktur. Bütün kutsal kitaplar ve kitaplari olmayan kutsal dinlerde insanlari sevebildigi sayabildigi ölcüde kutsaldirlar. Tipki kutsal olmadigini düsündügün ama aslinda cok kutsal olduklarini onlara ihtiyac duydugun an farkina varabilecegin diger sosyal bilimler gibi.

Evrende olmayan hic bir seyi insan ne düsünebilr nede hissedebilir, yok kelimesinin anlami yoktur. Yoku baska hic bir kelime ile ifade edemezsin.

Sevgiyle kal...