Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 04.05.2005, 20:56
eniskaya

Standard DININ BANA GÖRE ACIKLAMASI

söyle diyelim

Demokrasi asil Hukugun zamansal yorumudur... yani tüm Semavi DInlerin temelinde yatan insanlik degerleri

KURANDAKI DIN = EVRENSEL HUKUK = INSANIN VARLIGINDAN DOLAYI HAK ETTIGI EVRENSEL HAKLAR...... VE SORUMLULUKLAR

Su an buna en yakin gelende Demokrasi anlayisidir....

Tam anlamiyla zaten 100 de 100 asil olan Hukugu yakalamamiz mümkün degildir...

Bana sorarsaniz en iyi 2 ci yönetim sekli Demokrasidir derim... ama birincisini Allah bilir.....

Belki günün birinde daha iyi bir yönetim sekli olusabilir... wobei man bedenkt... das Sultan Süleyman seiner Zeit sogar Geldlos regiert hatte... sei es auch für eine kleine Zeit

YANi Demokrasi HUKUGUN

YANI Demokrasi HUKUKTAKI HAKLARIN Kanunlar sayesinde garanti iltina alinmasidir.....

EVRENSEL SEMAVI DINLERDEKI HUKUKTA HAKLAR VAR..... AMA bu ancak KAnun adi verilen Mekanizmalarla garanti altina alinabilir....

Yoksa Alinin Velinin din anlayisi ve Hukuk anlayisi kasimpasadir benim icin... benim nalayisimda öyle olmali.....

MECLIS karari olmadan hic kimse bir karar alamaz ve kimseyi baglayici Kanunlar meydana gelemez... ve gelmezde...

O yüzdem tüm medeniyetlerde nuans farkida olsa MECLIS vardir.....

Sistemi begenmeyen ANCAK VE ANKCAK Mecliste sesini duyurabilir......

Vaybeede bagirip cagiranlar zaten hayatinda Meclisin medeniyetin dinin Hukugun tadina varmayanlardir....

Yok efendim Seriat gelecek yok su gelecek yok bu gelecek.... kisacasi hayattaki zaafiyetinden dolayi tüm insanliga icinde besledigi KINI resmilestirip yakip yikmak icin mekanizma pesinde olup... DINi bu hususta suistismar eden ZAVALLILAR SERIATI....

YANI SAFSATA