Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 04.05.2005, 02:29
Benutzerbild von xp0mpalanejatx
xp0mpalanejatx xp0mpalanejatx ist offline
Neuer Benutzer

Standard KURAN"A UYAN, PEYGAMBERE DE UYMUŞ OLuR

"DE Kİ: "BEN SİZİ ANCAK VAHİY İLE UYARIYORUM." (21/45)
"BÖYLECE BİZ SENİ, KENDİLERİNDEN ÖNCE NİCE ÜMMETLERİN GELİP GEÇTİĞİ BİR ÜMMETE, SANA VAHYETTİKLERİMİZİ OKUMAN İÇİN GÖNDERDİK." (13/30)
"BU KURAN BANA, SİZİ VE ULAŞTIĞI KİMSELERİ UYARMAM İÇİN VAHYOLUNDU." (6/19)
"ONLARA AYETLERİMİZ AÇIK AÇIK OKUNUNCA, BİZİMLE KARŞILAŞMAYI UMMAYANLAR "BİZE BUNDAN BAŞKA KURAN GETİR VEYA BUNU DEĞİŞTİR" DEDİLER. DE Kİ: "O"NU KENDİLİĞİMDEN DEĞİŞTİRMEM BENİM İÇİN SÖZ KONUSU OLAMAZ. BEN SADECE VAHYOLUNANA UYUYORUM." (10/15)
Ayetlerden anlaşılacağı gibi, Peygamberimizin açıkladığı ve uyduğu vahiy, Kuran"dır. Kim Kuran"a uyarsa, Peygamberimize de uymuş olur.
Peygamberimiz Kuran"da ençok "Resul" kelimesiyle tanıtılır. "Resul", "elçi" kelimesinin karşılığıdır ve Allah bu kelimeyle, Peygamberimizin vazifesi olan Allah"tan aldığı mesajı insanlara iletmesini vurgular. Ayetlerden görüldüğü gibi bu mesaj Kuran"dır. Başka hiçbir kaynağa, hiçbir kitaba gönderme yoktur. Allah, Kuran dışında başka uyulması gereken vahiyler, kaynaklar olsaydı, onları da belirtir, onlara da uymamızı isterdi. Oysa bugünkü manzarada yüzlerce hadis ve fıkıh kitabının dinin kaynağı diye Kuran"a eş koşulduğu görülmektedir. Kuran"ın dindeki tekelini bozma girişiminde bulunanlar nereden ve kimden güç ve destek alıyorlar? Kuran, Peygamberimizin döneminde yazıldı, ezberlendi. İçinde hiçbir çelişki, mantığa aykırılık yoktur. Diğer hiçbir kaynak, Peygamberimiz hayattayken yazılmadı. Üstelik bu kaynaklar ve izahlar Kuran"la, kendi aralarında ve mantıkla çelişirler.