Hz MUHAMMED sadece KURANLA uyardi..
Hadisci sünnetci mahlukatin kuranda zikr edildigi gibi kuran ayetlerini duyduklarinda yabani essekler gibi zip zip zipliyarak kurani görmezlikden gelip sinir yapmalari hepimze malumdur arkadaslar..
"DE Kİ: "BEN SİZİ YALNIZCA VAHİY İLE UYARIP KORKUTUYORUM." (21/45)
"ONLARA BİR AYET GETİRMEDİĞİN ZAMAN, "ŞURADAN BURADAN DERLESEYDİN YA" DERLER. DE Kİ: "BEN SADECE RABBİMDEN BANA VAHİY EDİLENE UYUYORUM. BU, RABBİNİZDEN OLAN BASİRETLERDİR, İMAN EDECEK BİR TOPLUM İÇİN DOĞRUYA İLETİLME VE RAHMETTİR"." (7/203)
Hz.İsa gibi Allah"ın sevgili bir kuluna ilahlık makamının verilmesinin Hristiyanlık Dünyası"ndaki sonuçları ortadadır. Peygamberimizle ilgili uydurmalar ise, Peygamberimize Allah"ın yanında ikinci bir hüküm koyucu sıfatının verilmesiyle gerçekleşmiştir. Bu sıfatla Gelenekçiler, Allah"ın vahyi olan Kuran"da olmayan hükümleri, kendi uydurdukları ve yanlış yorumladıkları hadis, sünnet adlı Peygamberimize iftiralarla dolu kitaplarda toplamışlardır. Oysa Peygamberimize Kuran"da şunlar söyletilir:
"DE Kİ: "SİZE, -ALLAH"IN HAZİNELERİ YANIMDADIR- DEMİYORUM, GAYBI DA BİLMİYORUM VE BEN SİZE -BİR MELEĞİM- DE DEMİYORUM. BEN BANA VAHYEDİLENDEN BAŞKASINA UYMAM"." (6/50)
ne anliyoruz bu ayetlerdem..bütün hadisleri at cöpe !!!!
|