Yahu aslinda cok güzel bir mekale yazmis
tim... Vaybeenin beceriksizligi yüzünden kayboldu.... Schade Schade.... keske kopyalasaydim....
Ben sahsen su anki dini bilgimi ne anne babamdan nede Camiideki safstadan, yani Hocadan ögrendim....
Benim okudugum kitaplar genelde piyasda dönen ve az cok taninan ve deger verilen Hocalardandir...
Mesela... Yasar-Nuri Öztürk (Kurandaki DIN ve 400 soruda Ilsam)... Prof. Ssalih Akdemir (Kuran ve Liklik).... Prof Hüseyin Atay... Prof Hasan elik... Süleyman Ates.... ve benzeri kailitedeki uzamanlar....
Ve birde son olarak Ahmed Hulusiye deginmeden edemiyecegim... cünkü en son onu kitaplari okunmasi lagzim... ilk önce onun kitaplari okunursa... kesinlikle anlasilmaz... cünkü onun kalitesi digerlerinin kitaplarinin okunmasini ön sart olarak kosuyor....
Yani son derece DINi bilgin genis ve saffaf degilse.. o zaman Ahmed hulusiyi anlayamazsin... cünkü onun düsüncleri cogularini kat kat asiyor....
Yaaaa iste ben bunlari tavsiye ederim..... tabiki bu bana göre böyle.....
Bu Hocalar birbirlerini seven ve birbir kitaplarinin ön yazisini bile yazan kisilerdir... Mesela Bir Yasar Öztürk... bir Süleyman Atesi ve Hüseyin Atay gibi Islam uzmanlarina her zaman saygi duyar ve Hocam diye hitab eder....
Ve gercektende bir Süleyman Ates onun Hocasidir... ben iyi hatirliyorum... bundan 15 sene önce Süleyman Hoca Arabistandan yeni geldiginde, Yaar Hoca onu TV programlarina cikarirdi.... ve tabiki ondan cok seyler ögrendi... ve o bilgilerle Türkiyede yepyeni bir arastima mercanini canlandirdi.... yani bence onun sayesinde tüm diger Ilahiyatcilar cesaretlendir ve evet Yasar Hoca haklidir Kurandaki IDN baska piyasadaki din Ilsma degildir.....
Yani olaylar böyle basladi.... ve bend iste arastirma icerisindeydim o zamanlar... piyasadaki din beni tatmin etmiyordu.... o yüzden bu gibi Proflar sayesinde azda olsa Allahi taniyabildim...
.yeniboyut.com
.süleymanates.com
yani cesit cesit Profalrin Web-Siteside var.... mesela Salih Akdemir Hocaya MAil biel yazdigim oldu... ve inan geri yazdi... bas örtüsü acisindan bir sorum vardi o zamanlar....
Süleyman Ates Hoca... sordugum bir soruyu ismimle beraber Vatan gazetsinde yainladi ve cevapladi... zaten her gün Vatan gazetesinde bir sayfasi vardir.. o sayfada cesit cesit sorulara yanit veriyor
|