Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.04.2005, 00:17
eniskaya

Standard Bneim sitedigim sekilde cevap diye

bir sey yok zaten....

Theokratisch yani Teoktatik sistem zaten dinde yoktur..... hatta Resüle biel byöle hak verilmemis....

Birde yaptigim her seyi Allah icin degil, kendimiz icin yapiyoruz....... bunuda kavramamiz lagzim.....

Bence bir insan ilk önce evrensel bir beyinle genel cerceveyi kavramali.....

Yani her insanin bir özne oldugunu ve herkes ilk etapta kendinden meshul oldugunu ve kendi varliginin bu bedenden ibaret olmadigini kavramasi lagzim....... ve herkesin kendisi gibi ilk etapta sadece bir insan oldugunu kavramasidir......

Allahi, sistemi, devleti, insan haklarini ve benzeri ortak insalik degerlerini ve dinlerini genel olarak bir gözden gecirmesi lagzim.... dünyanin her yerindeki dinlere söyle uzaktan bir göz atmasi lagzim.... ve bakarken 100 de 100000000 Objektiv olma sartiyla... yani mecaz anlamda tüm dinlerin temelinde yatan Teolojiye.....

Ve göreceksinki.... Allah herkesin Allahi... hayat sadece bu bendele baslamiyor ve bitmiyorda.... hersey tüm kanunlar ve tüm inanlik evrenin yani Sünnetullahin saaaadece Milyonda bir Milayarda bir.. Trilyarda bir parcasi bile degil.....
Ucsuz cucaksiz tek olan Allah sandigimiz gibi yukardiki bir Allah degil...

Muhammedin Allahi cok cok farkli bir sey... akla hayale sigmayan ama varligi sadece dinle degil.... gercekten var olan bir güc.. yani Ilah.....

Bu evrensel cerceveyi anladiktan sonra.... devlet kavramina millet kavramina yani, nasil yasanmasi gereken soruya gelebiliriz..... Din dedigin llah katinda tek, yani bir tek din vardir bizler icin disayn edilmis olan... ama bizler onu Muhammedi, Isevi usw. dinlere bölmüsüz.... buda saaadece kanaatimce Macht yütünden oda insanin ruhunda yatan tedavi edlimez ise Setandan daha tehlikeli olan Gierdir... insanin ruhunda fesat yatiyor... onu Din ile tedavi etmek mümkün... ama sahih olan dinle...

Cünkü bence ben Dinsiz yasayamam.... dinsiz ben hic bir seye yaramayan bir hayvan haline gelirim... diger insanlarda aynidir... tüm insanlik dine muhtactir...

Ama dini simdi kimler biliyorki.... ???
Normal vatandas Kurandaki dinden habersizdir... ben ise Kurandaki dinin baska din oldugunu tesadüfen yada uzmanlar sayesinde ögrendim..... eeeeeee hic farkinda olmayanlarla mecburi beraber yasamaiz lagzim...... onlarda bizlerle bir arada yasamasi gerek....

Eeeeeee nasil olacak simdi..... ????
Afrikadaki insanlarin cogu vahsi hayvanlarla bir arada yasiyor.. yani her iki kesim icin belirli toplumsal kanunlar var...
Hatta hayvanlar arasinda belirli kanunlar var.....

Yani kanunsuz düzensiz bir dünya yok.... mecburi kanunlar gerek......

Eeeeeee simdi bilenle bilmeyen iki toplum ve ortasinda gezinip duran orta direk gibi, yani ben veya bizler gibi bilmeye adaylarda var....

Sistemizi dahlen kuramadik.... adi ne olmali....

Eger Seriat veya din devleti dersen... darunter versteht jeder was anderes... yani herkesin kendi kafasinda tasarladigi din baskadir... benim din anlayisim san uymaz senin din anlayisin bana uymaz..... hele hele bir köylünün din anlayisi Sünnetullaha bile uymaz.. tam safsatadir....

O düzden bilemyenleri bile yönetecek bir sisteme ihtiyac var... ama temelinde yine tüm dinblerin Teolojisini, yani semavi dinlerin temelini iceren bir sistem kurmaliyizki, herkesi rahata huzura kavustursun.....

Ama ismini DIN-Devleti koaymayiz, cünkü din suistismara ugrar..... cünkü basa gele her kimise, kendi yaptigini Teokratik sekilde din sayar ve Saltanat kurar.... yani kendini Halife zanneder......
O zaman olaylar cigrindan cikar Meclisin insaligin güzelliklerin hic bir degeri kalmaz....
Ve savaslar sahtekarliklar, kendini Ilahlastirmalar usw. cikar...

insanogluna cok fazla güvenmemek gerekli... ich Eingschlossen, ama saglam kurulmus, su anlki adiyla bir Sosyal Demokratik sistemi, insanlari bastakilerden korumasi lagzim....

O yüzden Temelinde dine uygun bir devletimizde olsa... mümkünü yokki. onun simini sen Din- Devletine umtaufen et.... kesinlile basa gelen Yasar Nuri Öztürk bile olsa suistismar eder ve kendini Ilahlastirir......

O yüzden Laiklik gelistirlmiski, kimse kendini Allah zannetmesin diye.... Laiklik dinsizlik degil... tam tersi insanlari din azmanlarinda koruma sistemidir.....

Cok uzun oldu bu seferki yazim... ama bunlari az cok senden baska anlayacak beyin ben bu Forumda göremiyorum