Istedigin kadar bagir.. kuranin hepsine
bakmayin biri varsa oda... kendini bilir ;O)
senin sefaat konusunu ben sana cevaplandirmadimmi? halen neden ötüyorsun? git ara bul oku.. sende insanin agzindaki laflari cevirme ustasi olmussun.. bu cambazliga bu kadar kuvvet harcigacagina gercekden kuranin dedigini yapsan.. yani senin icin iyi olur diyorum. peygamerbimizin kendi keyfine göre konusuyormus gibi göstermeye calisiyorsun. zamana göre yorumlanabilecek seyler yok demiyorum, ama zamana göre yorumlanmasi mümkün olmayan esaslarda var.
kuran son dini kitaptir, islamiyet son din, hz. muhammed (s.a.v.)de son peygamberdir. onun getirdigi esaslar böylece kiyamete kadar gecerli.
PEYGAMBERIMIZ KURANLA ONUN BIRBIRINDEN AYIYRMAK ISTEYENLERIN CIKACAGINI SÖYLEMIS. VE GÖRÜYORUZ, DEDIKLERI DOGRU CIKIYOR. NE DIYELIM? ISTEDIGIN KADAR BAGIR, SEN ISTIYORSUN DIYE KURANLA PEYGAMBERIMIZI BIRBIRINDEN AYIRACAK DEGILIZ, SEN ISTEDIGINI YAPMAKTA SERBESTSIN. ISTER CEHENNEHEME GIDEN YOLU SECERSIN, ISTER CENNETE GIDEN YOLU..
kurani yorumlarken bazi seylere hakim olmak lagzim. onun icin her önüne gelen bunu yapamaz. senin kücümsedigin o alimler gelmis gecmis en büyük alimlerden bazilari.
sen bilmiyormusun her sahabenin aslinda kendine göre bir "mezhebi" vardi. hepsi peygamberimizden alabildikleri seylerle yasiyorlardi. bu büyük alimlerde bunlarin bilgilerinin cogunu bir araya toplayip bir eser cikarmislar. peygamberimizin yaptigi seylere ne yanlis diyebilir insan nede sadece o zamana göre kuranin yorumu diyebilir. peygamberimiz kurani senin dedigin gibi "yorumlamiyor". kuranda yaziyor peygamberimizin keyfine göre konusmadigi/hareket etmedigi. sen halen ortaya cikip böyle seyler savunuyorsun. allah sana akil fikir versin ve dogru yolda kullanmayida nasip etsin.
|