ÖYLE DEGIL BÖYLE
Bak kocum alttaki yazi senin:
"Hayir Kuran öyle demiyor
Allaha inanmak Ahiret gününe inanmak ve Salih AMel islemek..... Resüllerin ismi bile gecmiyor...
"Sen bana su an kara Hocalarin lafini saydin.... ich musste ehrlich lachen darüber... cünkü dahlen onlarin etkisi sende sürüyor..... yapacak bir sey yok.. belki ölünceye kadar onlarin etkisinde kalacaksin...... "
Cevabu ise su:
Ne demek Resullerin ismi gecmiyor. Sen ne diyorsun kardesim, sacmaladigindan haberin varmi?
Bak Kuran ne diyor bu olaya, bide ona soralim ne dersin???
Bakara 285- Peygamber, Rabbi"nden kendisine ne indirildiyse ona iman etti. Müminlerin de hepsi Allah"a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler. "Biz Allah"ın peygamberleri arasında ayırım yapmayız, duyduk ve itaat ettik. Ey Rabbimiz, bağışlamanı dileriz, dönüş ancak sanadır." dediler.
Kuran böyle derken, sen nasil Resullerin bile adi gecmez dersin???
Bizler elhamduliillah Hz. Adem den Hz. Muhammed e kadar bütün peygamberleri tasdik ederiz, aralarinda ayrim yapmayiz, Hz. ISA da bunlarin icindedir, o.k mi kocum???
Senin dedigin gibiyse olay, biz o zaman birakalim herseyi, peygamberi, kitabi, islami. Ne ugrasiyoruzki namazla, orucla, zekatla, sadakayla, vs.. Sadece Ahirete inanalim ve salih amel isleyelim.. Iste kocum salih ameli sen anlamamissin. Salih amel bizlere emredilen bütün ibadetleri, iyilikleri,kapsar. Yani salih amel belkide sudur: atomun cekirdegine kadar inersin, incelersin, böylelikle Allah i daha iyi tanimis olursun.. Anliyormusun??? Ilim , ibadet, sadaka, peygamberlere, kitaplara iman, sadaka, muhtaclara yardim.. bunlarin hepsi salih amel.Daha yazacak cok sey var ama, anlayana sivrisinek saz misali..
Ha bide biz burda ne kara hocalara tabiyiz nede MEdya hocalarina. Allah a ve Kuran a tabiyiz. Bak sana KUran cercevesinde cevap verdim. Istersen anlarsin istemezsen sen bilirsin.. Ama gelipde burda teslis inancinin Papasini savunma...
|