o.T.
Peygamberimiz (s.a.s.), dünyaya hiç ehemmiyet vermezdi. Hz. Ömer (r.a.), bir gün Allah Resûlü"nün huzuruna girdi.
Efendimiz, yattigi hasirin üzerindeydi ve yüzünün bir tarafina hasir iz yapmisti. Odasinin bir yaninda islenmis bir deri, bir diger kösesinde de, içinde birkaç avuç arpa bulunan küçük bir torba vardi. Iste Allah Resûlü"nün odasinda bulunan esyalar bundan ibaretti. Hz. Ömer (r.a.), bu manzara karsisinda rikkate geldi ve agladi.
Allah Resûlü niçin agladigini sorunca da Ömer (r.a):
"Ya Resûlallah! su anda kisralar, krallar saraylarinda kus tüyünden yataklarinda yatarken, kâinat, yüzü suyu hürmetine yaratilmis olan Sen, sadece kuru bir hasir üstünde yatiyorsun ve o hasir, Senin yüzünde iz birakiyor. Gördüklerim beni aglatti."
cevabini verir.
Bunun üzerine Allah Resûlü, Ömer"e (r.a.) su karsilikta bulunur:
"Istemez misin ya Ömer, dünya onlarin, âhiret de bizim olsun." (Buharî, "Tefsir", 21)
Baska bir rivâyette ise Efendimiz söyle buyururlar:
"Dünya ile benim ne alâkam olabilir? Ben bir yolcu gibiyim, bir agaç altinda gölgelenip, sonra da orayi terkederek yoluna devam eden bir yolcu." (Tirmizî, "Zühd", 44; Ibn Mâce, "Zühd", 3)
==============================
Alpi abi inanmak veya inanmamak senin elinde...! Ama Hz. bunu söyleyince yüce Peygamber durum äyöe olmasaydi ona ITIRAZ ederdi degilmi ? Velhasil vel kelam böylede olmasa RESÜLE hürmet ve saygida sanirim birsey söylememe gerek yok !
|