CHP yine kaşıdı: "Sakal-ı Şerif kutsal m
CHP yine kaşıdı: "Sakal-ı Şerif kutsal mı?"
Meclis, "yabancılara mülk satışı" konusunda ilginç bir tartışmaya sahne oldu. CHP"li Gürol Ergin"in "Sakal-ı Şerif kutsal mıdır" sorusu, AKP"lileri çileden çıkardı. İşte Meclis tutanaklarına yansıyan kutsallık tartışması!
CHP"li Gürol Ergin, AKP"lilere, "Hırkayı Şerif kutsal mıdır? Sakal-ı Şerif kutsal mıdır?" sorularını yöneltirken, "Eğer, Hırkayı Şerif kutsalsa, Sakalı Şerif kutsalsa; onu satmayı düşünmeyenlerin, bu vatanın topraklarını da satmayı düşünmemeleri gerekir" dedi.
TBMM Genel Kurulu"nda, 18 Mart Çanakkale Zaferi"nin yıl dönümü dolayısıyla çeşitli konuşmalar yapılırken, CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin de önce "cennet vatanımızı yabancılara vermemek için toprağa düşmüş aziz şehitlerimizi ben de saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. Ergin, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Antalya"da, turizmcilere "yabancılara mülk satışında muhalefet çok üstümüze geliyor, neredeyse bizi vatan haini ilan ediyorlar. Size bu konuda kamuoyu oluşturmak görevi düşüyor. Siz, kamuoyu oluşturun, biz de yasal düzenlemeyi yapalım" dediğini anımsattı.
Ergin, "Size ve Sayın Başbakan"a soruyorum: Şehadetlerine gözyaşı döktüğünüz insanlar bu toprakları silahlarıyla alamayanlara para karşılığı veresiniz diye mi şehit oldular? Siz, bu toprakları yabancılara satmakla şehitlerin kemiklerini sızlatmıyor musunuz?" diye sordu.
AKP"li Ahmet Işık, "Mütekabiliyet esası var" derken, CHP"li Ergin, "O zaman, döktüğünüz gözyaşının anlamı nedir?" diye sordu. Bu tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:
"...GÜROL ERGİN(Muğla): Değerli arkadaşlarım, vatan kutsal mıdır? Soruyorum kutsal mıdır? Cevap veremiyorsunuz.
Kutsaldır.
AHMET IŞIK (Konya): Şüphen mi var?
GÜROL ERGİN (Devamla): Niçin cevap veremiyorsunuz?
AHMET IŞIK (Konya): Şüphen mi var?
...
GÜROL ERGİN (Devamla): Hırka-i Şerif kutsal mıdır? Sakal-ı Şerif kutsal mıdır? (AK Parti sıralarından gürültüler)
RECEP GARİP (Adana): Kutsaldır tabii.
MEHMET KILIÇ (Konya): Maddeyle ne alakası var?
GÜROL ERGİN (Devamla): Kutsal mıdır?..
RECEP GARİP (Adana): Kutsaldır tabii.
SERACETTİN KARAYAĞIZ (Muş): Saygısızlık yapma
GÜROL ERGİN (Devamla): Değerli arkadaşlarım, eğer, Hırka-i Şerif kutsalsa, Sakal-ı Şerif kutsalsa; onu satmayı düşünmeyenlerin, bu vatanın topraklarını da satmayı düşünmemeleri gerekir. (AK Parti sıralarından gürültüler)
AHMET IŞIK (Konya): Demagoji yapma
MEHMET KILIÇ (Konya): Ne alakası var Sayın Başkan?."
CHP"li Ergin, konuşmasını şu esprili sözlerle bitirdi:
"Şimdi, şehitlerimiz toprağın altında, ne iyi yapmışız da bu toprakları korumak için canımızı vermişiz diyorlar; eğer, bizler ölmeseydik, torunlarımız satacak toprak bulamayacaklardı, fakir kalacaklardı diye düşünerek, mezarlarında rahat rahat uyuyorlar. Hepinizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum."
|