Sen üzme tatli canini! :-)
ben buna "kaderine birilerine teslim etmek" demezdim.. sen simdi toplamissin AB ye süphe ile bakan kesimlerin yazilarini..
evet gercekci olmak lazim..
tr. karsiti olan cok yogun ve güclü ve de cogu zaman önyargili bir cephe var avrupada..tr.de de avrupaya ve batiya ayni ekilde süphe,endise paranoya ve korkuyla bakan keza cok insan var..
yine gercekci olmak lazim ki; bu is üyelikle bitmeyebilir..görüsmeler kesilebilir,veya her sey basarili gittikten sonra bile dedigin gibi bile refarandum(ki ben buna inanmiyorum) yoluyla red edilebilir...
ama olaya baska bir pencereden ve noktadan bakmak lazim..AB üyesi olduk ya da olmadik, hadi farzet AB üyesi olmadik bizi 5 yil yada 10 yil sonra reddettiler... peki bu durumda kaybedecegimiz bir sey olacak mi???
bana ab ile bütünlesme yolunda zararimiza olan bir sey söyle? kanunlar ve ekonomi uyum sürecinde verimli,etkili seffaf ve demokratik yapilmaya calisiliyor..
sonucta reddedilsek ne kaybedecegiz ki? uyum sürecinde anayasan degisiyor,ceza kanunun,ihale kanunun degisiyor,artik akrabaya tanidiga ihale veremiyosun..rekabet kanunlari vb. ekonomik anlamda tr.nin isine yarayacak seffaf düzenlemeler yapiliyor..
simdiye kadar degisen kanunlardan sikayetci olan varmi??herkes hemfikir ki bunlar bizzat türkiyedeki insanlarin iyiligine seylerdir.. ee o zaman biz neden bu kadar sorun yapiyoruz..bana sorarsan cok duygusal davraniyor tr.. olaylara rasyonel bakmakta oldukca zorlaniyoruz..
AB ne cennettir,-ki bazilari cennet saniyor ve herseyin kendiliginden halolacagini düsünüyor-
ne de bizi bölmek parcalamak isteyen hain $er cephesi,tek disi kalmis canavardir..
olaylari mantiki degerlendirmek lazim..AB su an dünyada ekonomik,hukuki vs. anlamda dünyanin en gelismis bölgesi ve topluluklarindan..türkiye bir taraftan kendi ayri politikasini yaparken diger taraftan bu klübten faydalanmayi bilmelidir... yoksa cetin hocanin dedigi gibi yasam kalitesi acisindan tr. yunanistanin 60 degil, 1000 basamak gerisine düser alimallah!
yani sözün kisasi en kötü ihtimali düsünsek bile ben bir zarar degil de yine yarar görüyorum.
|