Alevilik ve Sünnilikteki yanlislarda
Paralellik
Gecenlerde benim yegenler icin camiide Sünnet Mevlidi verdiler... siddetle karsi cikmama ragmen... tabiki dayilari olarak bende katildim Hurafette olsa orada bulunmak zorunda kaldim...
Söyle uzaktan bir seyrettim dinledim... Hoca Kuran okuyor, yani Arapcasini okuyor.... herkes bir kösede dinliyor...
Ammmmaaaaa kimse Allah canimi alsin ne okudugunu bilmiyor anlamiyor hatta Kuranin neresinden oldugunu bile tahmin bile edemiyor.. istisnalar gaydeyi bozmaz, cünkü bende zerre kadar bir sey anladiysam Arap olayim...
Herkes Kuranin Musikisini dinliyor... baska bir seyi degil....
Daha sonra Hurafetlerin ve Aleviligi andiran Mevlid olayina gecildi.... Mevlidhanlar siraya gecti ve basladilar Türkce gaydeli bir sekilde Mevlid Siirini okumaya...
Eyyyyy Allahim sen akil ve mantik ver su millete... adamlar Mevlid siirindekini ger4cek zannediyor... annelerimiz, büyükannelerimiz gercek zannediyorlar...... hatta Kuran zannedenlerde var aralarinda.. yok degil...
Eeeeee Enis simdi ne demek istiyor... cok basit....
HA Alevisi cem evinde dans etmis saz calmis ve onu din zannetmis..... ha Sünnisi Camiide Siir okumus din zannetmis....
Yahu zaten hepsi Hurafet.....
Cözümde götürelim..... ALEVILIK, SÜNNILIK yada MEZHEPCILIK böyle seyler YOOOOOK YOOOOOK und nocmal YOOOOK...
Kuranda böyle hurafetler yok.....
Also weg damit... schmeistt alll diese Hurafets in den Müll...
Bakin bizim aile cevresinde benim gibi düsünmüyorlar... azinlikta kaliyor benim gibi sadeece Kurani referans alip Müslüman olmak isteyenler... oysa digerleri kolayi zorlastirip yozlastirip din zannediyorlar....
Bizimkilerde dahil Allah böyle hurafetlare inanlara akil ve fikir versin... eger haksizsam bana versin memnun kalirim
|