O kadar anlasilmayacak bir sey
degil bence..
Kaldiki... söyle bizim gözlerimizin görebilcecegi sekilde Allahin bir kaniti bile yok... anlatabiliyormuyum olayi.....
Aslinda ayni seyleri söylüyoruz.. bende seni anliyorum... ama Rahmet olrak inen bir kitabin Mesajini yani tüm Ruhunu anlamak gerek.. iste o cercevede ve ayni zamanda Bakara Maide 69 a baktigimizda olayin aslinda acik oldugunu anlayabiliriz....
Bu gün Yeni Amide suresiyle bir Mekale yazdim.... Süleyman Atesin yazsi.... orada Maide 51 den baslayip kim ile muhattap kim ile degil seklinde baslayip bayagi uzun bir sekilde Maide 69 a kadar geliyor.... burada anlatilan olayin ruhuna bakmak lagzim...
Mesela Allah diyorki ben sizi iyilik yapmaktan men etmem.. simdi sence bu yap nalamindamidir yoksa baska anlamdamidir....
Öyle düpedüz Kuran zaten anlasilamaz... yillarca arastirip en üst seviyede Hoca olmak sart... ben Hoca degilim... Üstadlarin sayesinde anlamaya calisiyorum.. hatta Imami Azamdanda yararlanirim...
Ama onun görüsünü din olarak kabul etmem... yani Mezhepleri Putlastirmam... anlatabiliyormuyum....... olay iste bu kadar basittir.....
Diyanetide yozlastirilmis sayiyorum, cünkü Diyanet sadece Sünni Ideolojisinin Imami Azam stilinde fetva veriyor insanlari yönlendirmeye calisiyor.....
Benim anlayisim, Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlamak sarttir... ve insanlarida sen ne yaparsan yap Cennete giremeyeceksin gibi düsüncelerden uzak tutmak gerek... Hocalar sadece Kuranin azabindan bahseder...
HANI BUNUN RAHMETI YANI NE OLDU..... EGER CENNETE GIREMEYECEKSEK... ben niye ugrasip duruyorum... voll Caos yaparim daha iyi olur....
Inan bende felsevi anlamda yanlis yok..... sen tam delil ariyorsun.. ama tam delil diye bir sey yok.... man muss es fühlen
|