yaw benim amerikanin demokrasi
askina ortadoguda durduguna ve oralari isgal ettigine inandigim falan yok..
öyle olsa kuzey kore, cin usw, daha bir sürü yeri isgal etmesi lazimdi.. amerikanin kendi ve israelin stretejik amaclari icin orda..
hem genel olarak demokrasinin siddet ve otoriter yöntemlerle kuruldugu ve isledigi pek görülmüyor..secim sonrasi kurulan schii hükümet ilk is olarak anayasaya seriati koymayi düsünüyormus...
iste en güzel örnek tr. degilmi? 80 yildir güya laik ve demokrat yapmaya calisiyor bizi devlet(!) ama kafamiza vura vura.. nafile..daha pek yol aldigimiz yok..
ama benim elstirdigim sey,müslümanlarin bundan yola cikarak tüm batiyi ve demokrasiyi seytan olarak görmesi..herseyi batiya atinca kendi hata ve eksiklerini görmüyorlar..
gerci müslümanlar sunu diyebilir; yahu kardesim biz müslümanlar demokratik yönetim istemiyoruz zorlami!! biz dini bir seriatla yasamaktan memnunuz..
ama ben inanmiyorum buna, islam ülkelerinde tepedeki baski ve ceberrut olmasa cok farkli olur..tabandan halktan aslindan istekler var,ama halk gerek bastirilma,gerek susturulma ile bir nevi kölelestirilmis..
örnegin irandaki mollah biraz kemerleri gevsetsin iran halki ve genclerinde büyük bir talep var yenilesmeye...
ortadogudaki müslümanlarin ammerika ve demokrasiyi elstirmekten daha önemli bir amac ve hedefleri olmali:
"Kendi diktatörlerini yikmak", amerika o zaman böyle elini kolunu sallaya sallaya desdursuz giremez oralara..
|