Thema: Fußball
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.03.2005, 03:29
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bravo Erman !!!

Mafya da var, teşvik de"

Erman Toroğlu, yeni bir sayfa açmak için herkesin bugüne kadar yaptıklarını bütün samimiyetiyle anlatması gerektiğini söyledi. FOTOĞRAF: MUSTAFA İSTEMİ

Erman Toroğlu, TBMM"de yaptığı açıklamalarda mafyanın federasyon seçimlerine karıştığını söylerken, "Son olaylarda teşvik primini verenin üzerine gidilmedi" dedi

06/03/2005

ZİHNİ ERDEM (Arşivi)

ANKARA - Eski milli hakem Erman Toroğlu, TBMM Sporda Şiddet, Şike ve Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Komisyon"da yaptığı açıklamada mafyanın federasyon seçimlerine karıştığını, ancak devletin bu olaya seyirci kaldığını belirterek, "Paranın olduğu her yerde mafya vardır" dedi. Toroğlu"nun açıklamaları özetle şöyle:

Türkiye"de her yerde mafya var, sporda niye olmasın. Olmaması eşyanın tabiatına aykırıdır. Haluk Ulusoy"un seçildiği Futbol Federasyonu seçimlerine mafya liderinin adamları genel kurul salonuna geldiler, otellere kadar geldiler. Kimse "kardeş burada ne geziyorsun" demedi.

Geçen sezon gözünüzün önünde en az dört tane maç oynandı. Türkiye"de adalet mekanizması kanaatle küme düşürebiliyorsa düşürselerdi. Diyarbakır-Elazığ maçında şike, Rize-Akçabat herhalde yanılmıyorsam aynı hesap. Ne oldu? Hepiniz görüyorsunuz, maç anlaşmalı, gitmiyorlar, oynamıyorlar. Peki ne olacak bu iş? Siz yetkilisiniz, işlem yapmıyor musunuz?

Cafer olayı doğrudur. Cafer"in konuşması biraz kontrollü bir konuşma. Olay zamanaşamına girmiş bir olay. Ankaragücü"ne bu para geldi. Haftalardır konuşuluyor. İçinde Milli Takım teknik direktörü Ersun Yanal var. Teşviki gönderen Aziz Yıldırım, öyle diyorlar. Ama karşınızda Fenebahçe var. 10 gündür teşvike aracılık eden konuşuluyor, teşviki veren hiç konuşulmadı. Cafer 50 milyar ceza aldı kadro dışı kaldı. Teşviki alan cezalandırıldı ama veren hedefe ulaştı, şampiyon oldu.

Ben federasyonu başkanı olsam bazı isimleri futbolun yanından geçirmem. Mesela diyorum, Bülent Yavuz denen adamı, futbolun yanından geçirmem. 10 kilometre öbür tarafa atarım. Senelerdir merkez hakem başkanlığı yaptı. Benle ne konuşuyorsunuz, kulüp başkanlarıyla konuşun. Celal Doğan, İsmail Uyanık, Sadri Şener, Mehmet Ali Yılmaz"la konuşun.

Şöyle bir tavsiyede bulunayım: Futbolun içindeki birimlerden seçin bir 50 kişi, deyin ki, arkadaşlar şu ana kadar ne halt ettiniz. Gelin buraya her şeyi affedeceğiz, kimseyi suçlamayacağız, hiç kimseyi mahkûm etmeyeceğiz, bundan sonrayı kurtarmak için kim ne biliyorsa, kim ne yaptıysa, anlatsın. Bunun çözümü bu. Ben geleyim, alın beni teybi, kamerayı koyun karşıma anlatayım. Aziz Yıldırım, Ergun Gürsoy gelsin anlatsın. Hepimiz ne almışız, kim kimden almış, ne almış kim kime ne vermiş, orada bitiririz. Bundan sonra zaten onları ayıklarız.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=145598&tarih=06/03/2005" target="_blank">http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=145598&tarih=06/03/2005</a>