Insani öldürmek kafirliktir bu bir
ikincisi var diye Aleviye yada Sünniye, tam anlamiyla Müslüman yani Kurandaki dine baglidir diyemeyiz bu iki....
Sen kendini yetristirip arastirip Kurani ve Incili inceleyip Allah katindaki dinin erdemine ermeyi arzulamiyorsa, sana Allah bile yardim edemez bu üc......
Olay bitmistir......
Sen Allah katindaki dini aramaya ugras...... birak A dan Z ye tüm din bölünmelerini terk et..... sifirda basla olay... ve göreceksinki... hem Isamin icerindeki bölünmeler... hem Hiristiyanlarin icerisindeki bölünmelerin tümünün temeleinde SN SÖHRET VE PARA Yattigini anlayacaksin.....
VE eger sansinda tutar ve gercekten Isnis sirasina göre Kuran Tefsiri yada bir Thomas Incili okursan belki o zaman Allah katindaki dinin lezzetine ve tadina varirsin......
Iste o din tektir... ve Allah katindadir......
Insanlara sen bir bak... ne kadar aciz ve vücüz yapilari cüssesiz..... bir insan ömrünün Universumun sonsuzlugu ve büyüklügü karsisinda ne kadar önemsiz oldugunu hic düsündünmü.....
Allah nedir diye bir aklindan gectimi hic.... Sen icerisinde yasadigin evrenin Allahin kendis olabilecegini hic düsündünmü..... yani Allahin icerisinde, yada Allahin icimizde yasadigini ve Sünnetullah diye bir sitemi mekanizmasi oldugunu düsündünmü hic....
Allah nedir ???? iste bunu Kuran ve fenle arastirip bulabiliriz......
Kurana göre Allah Ihlas Surainde belirtildigi gibi...."Sinirsiz ucsuz bucaksiz TEKTIR"......
SImdi Evrene bak.... das Universum hat keine Grenzen, nicht nach unserem Vortslleung.... es weitet sich uas und wir sind nicht mal ind er Lage das einmal zu begreifen....
Sen simdi bana söyle bakalim.... bunlari hangi Diyanet veya Hiristiyan yada Alevi dedesi söylüyor yada biliyor yada kabul ediyor... etse kendi Ideolojisine AD koymaz......
....................................
Olay öldürelimmi falan olayi degil... herkes hürdür ve istedigine inanir veya inanmaz....
Bir LAevilin yada bir Sünninin sana veya bana zarari yokki.... Insanlar arasinda Schutz Mekanizmasi olan Demokrasi gelistirilmis.... bu Demokratik cercevede herkes istedigini yapmak ve inanmakla hürdür.....
Ben sahsen Allahi bi inanc meselesi olarak görmüyorum...... cünkü ALLAHA gercekten var.... varligini her an ve heryerde görebilir ve hissedebilirsin......
Mesle bir tabiata bak, bir gök yüzüne bak, bir beynini bosalt ve Meditieren et.... bir Türkce namaz kil..... benim kanaatime göre ancak Allah bu sekil anlasilir.... herkes Allahi baska bir sekilde tanir... birsi sabiriyla, digeri sevgisiyle usw....
Ama sen bu yazdiklarimi anlamazsin.... kimbilir hayatinda belki hic duymamissinki
|