Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.03.2005, 15:27
eniskaya

Standard Islamiyet, Hiristiyanlik yada Musevilik

diye bir din yok Allah katinda....

Allah katindaki din TEKTIR.... nasil Allah tek ise oda tektir.....

Insanlardir onu parcalayan ve cesit cesit fikralara bölen.....
Birisi kendine Muhammedi der digeri Isevi diger baskasida Musevi der.....

Aslinda hepsi birdir ve Allahin katindaki dinin taaaa kendisidirler... ama insanlardir o Allah katindaki dini bölüp KENDI SAHSI CIKARLARINA GÖRE YORUMLAYIP PARA PUL KARI VE SEX POESINDE KOSANLAR......

Sübyancilar Muhammede iftira atarak 9 yasindaki kiza bile tecavüz ederler.... bu sadece bir Misal... neler var neler var.... offfffff akliniz yalainiz ASLA ve ASLA alamz bile...

................

Bu allah katindaki din bölünmüs... ind Islamiyet Christentum usw...

Bu dinlerde kendi arlarinda bölünmü ve cesit cesit fikralara ayrilmis....

Katolik, Evengelismus, Orthadox, Sünni Alevi, ist mir auch egal noch in was....

Es geht weiter.... bölge bögede bölünmeler var... Seylerin kontrolünde ve Ideolojilerin kontrolünde olan bölünmeler var.... usw usw...

E geht noch weiter AILE ICI DIN tartismasi ve kavgasi var.... yok namaz kilkmiyorsun yaok kafirsmisin yok dinsizmisin yok Mezhepsizmisin usw....

Farkindaysaniz bunlar gerceklerin taaa kendisi olay Allah yada din degil..... olay insan PISKOLOJISINDE YATIYOR.....

Demekki herkes kendini Profillieren etme pesinde... MACHT SAN SÖHRET USW.... jeder einzelner von uns....

Bu insanin yaratilisinda var......

----------------------------

Eeeeeee Enis yazdi cizdi... ama cözüm ne ????

Cözüm öyle ilk etepta Kuran degil.... ilk etapta egitim, saglam SOSYO-KÜLTÜREL egitim almak.... yani zamani ve cagi kavrayacak feni anlamak.....
Daha sonra bu cerceve icerisinde Allahi arayip ve anlamaya calismak.... KUTSAL KITAPLARI INCELEMEK okumak ve hayata gecirip KALBIMIZI tedavi etmek.....

Din cok basit ve sarih bir olaydir... öyle cok zor bir sey degil.... ZOR OLAN onu anlayacak beyine erismektir...... ZOR OLAN KURANI ANLAYACAK BEYINE SAHIP OLABILMEK.....

Ich habe fertig