Beni sahsen Vahyii olmayan kaynak fazla
tatmin etmez......
Isin gercegi sudur...
"Astrolojiyle ilgili vahye dayalı bir bilgiye sahip degiliz"
Kabulmü ???? tahminim kabul edersin cünkü care yok... Kutsal Arscivlerde yani Vayiilerde.. Kuran Incil, etc. lerde böyle bir ilim yok.....
Haaaaaa isaret var.....
Meslela
Enbiya 32
Göğü, korunmuş bir tavan yaptık. Ama onlar göğün ayetlerinden hâlâ yüz çeviriyorlar.
Bu arada bende Meryem 56,57 icin Elmalili Hamdi Yazirin Tefsirine göz attim..... Meladen baska bir aciklamaya gerek görmemis müfessirimiz...
Oda söyle aciklamis....
56-57 Kitapta İdris"i de an; çünkü o, çok sadık (özü, sözü pek doğru) bir peygamberdi.
57- Biz onu yüce bir yere yükselttik.
Yasar Nuri Öztükte benzeri sekilde
56 Kitap"ta İdris"i de an. Çünkü o, özü-sözü tam uyuşan bir kişiydi, bir peygamberdi.
57 Onu yüce bir mekâna yükselttik.
Kuranin bir cok yerinde Astroloji ile ilgili Ayetler vardir... yörengelerden alda, günesin Supernova haliyle tersten dogacagi usw.....
Ama HZ Idrise Astroloji ilimleri verilmesi yada beynindeki boyutlarin acilmasi olayi..... Vahyiide degil, diger Alimlerin yazdigi veya derledigi kitaplarda var......
Sen öyle yazdinki.... sanki Kuranda yada Ehli-kitapta yaziyormus gibi bir hal aldi.... oysa yok öyle bir sey...... Vahiide böyle bir yer göstrmeni talep attim...... ama iyne efendim söyle olmalisin böyle olmalisin mütevazilik falan filan..... meslegim üzerine soruyu üstelik sen sordun, ben baslatmadim, sadece cevapladim......
Astroloji vardir, tüm Galaxiler ve her sey zaten bir Enerji merkezinden meyadan gelmistir...... Astrolojide dünya cekimi gibi bir sey.... dünya cekimi var olmasa bizler üzerinde yürüyemezdik ve Kainatin sonsuzluklarina ucar giderdik....... ama iste bunu gercekten anlayanlar azdir... katiliyorum.....
Oezsu hanim umarim anlastik bu konuda...... Astroloji var.... ama Yahye dayali elimizde herhangi bir bilgi yok.... ve HZ Idrisin gercekten Astroloji uzmani oldugu su an Vahyiiyle belgelenmesi mümkün degildir.... ancak bir varsayimdir...... olabilir, olmayadabilir....
Dinle bir alakasi yok, baglayici veya inkar edilecek bir tarafida yok......
Eger gercekten öyleydise bile su an elimizde onun ilminden kaynak kalmamis......
So jetzt gehe ich Kaffe trinken, bei meinem Kosengs Internetcaffee....
Hepinize iyi geceler tatli rüyalar
PS: Aktuell ist Nase die beste Anfragestation für Astrologie, sei es auch für Irdische Wissenschaft
|