o.T.
Söylediklerinde çok haklısın Arsena, bir insan gerçekten istediğinde her şeyi yapar.
O genç pehlivana olduğu gibi benim ailemde de ailemde pehlivan yok ve hiç kimseden destek görmediğim gibi arkadaşlarım dalga bile geçti. Ama unutmayalım, bu tür davranışlar başkası üzerinde başka etki yapabilir, şevkini kırabilir vs.
İstek falan farklı şeyler tabi ancak ülkemizde yağlı güreş için imkanlar o kadar kısıtlı ki! Ben diyelim alakasız bir insanım ve yağlı güreş yapmak istiyorum. Kulüp yok, antrenman yapacak yer yok, herhangi kurs zaten düzenlenmiyor. Ancak ya dediğim gibi tanıdıkların, arkadaşların falan olacak, alacak seni de yanında antrenmana götürecek ya da güreşlere gideceksin pehlivanlarla, ağalarla vs. bağlantıya geçeceksin. Orada bile pek sallamıyorlar. Mesela ben bi ara antrenman yeri ve kispet sıkıntısı yaşıyordum. Bi ağa ile konuştum. "Yaparız ederiz" falan gibisinden bi şeyler söyledi, sallamadı.
Eğer yağlı güreşe Türkiye"de yatırım yapılırsa, diğer sporlardaki gibi antrenman yerleri, kurslar,kulüpler olursa sporcu sayısı en az ikiye katlanır. Çünkü müthiş bir potansiyel var.
|