Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.02.2005, 20:01
eniskaya

Standard OK... hodri meydan ich Liebe das

1. Warum wird die kurdische Sprache nicht gelehrt?

Antwort, weil die Staatsprahce Türkisch ist und nicht Kurdich und ausserrdem gibt es keine Einheitliche Kurdiche Sprache, Zazaca ist das meiste dan Kirmanca und andere dialekte....

Zu deiner Information, Lazisch oder Cerkezisch werden auch nicht Unterrichtet, also somit dein PUNKT ins Klo gespült....

2. Warum gibt es noch immer keine Schulen in den Dörfern Ostanatoliens aber dafür Staudämme?

Hmmmmm bizim Tarbzondaki köyde hatta varlik durumu köyümüzün iyi oldugu halde, son 25 yil önce yapildi... damit seid Ihr nicht alleine..... Kars ve Trabzonun, hele hele Gümüshanenin cogu yerlerinde okul bile yok.... ben hemen her yil Gümüshaneyi ziyaret ederim, weil ich Gümüshane einfach Liebe...... oradaki köylülerinde ortak derdi okul ve ulasim.....

Damit seid Ihr wieder nicht allein... und somit PUNKT 2 wieder ins Klo......

Dikkatini cekerim... soru Haklar üzerineydi... ama ben sen nereye cektin.... hmmmm

Demek ben simdi Diyarbakira göc etsem Tayip Erdogan SADECE BEN oradaya gittigim icin bana okul yaptiracak... hmmmmmmm BEN NEYMISIM BE.... Aslanim Tayip beni ne kadar düsünüyormus.... din azmanidir ama cok degerli Politikacidir kerata, Allah basimizda eksik etmesin.... Bir Trabzonlu her zaman Kralin hakkini Krala verir...

So mein Freund.... weiter gehts..

3. Warum werden noch immer Operationen in friedlichen Dörfern durchgeführt?

Simdi demek Türk askeri friedlich olan köylere operasyon yapiyormusmusmusmus... gfalan filan..... hmmmm o zaman bizim Trabzona, Antalyaya, Gümüshaneye, Izmire..... Karsa da operasyon yapiyor......

Simdi yasadigimizami gördügümüzemi aklimizami yoksa sanami inanalim...

Trabzonda Lazlar var... acaba onlaradami operasyon yapiyor... cerkezlere... haaaaa Ermeni patrikhanesinedemi operasyon yapiyorlar.....

Sen söyle Hilmi Özkökede gelsin bizim Trabzonaa bir operasyon yapsin... veya gidip Rizey Tayibin köyüne operasyon yapsin....

Ben ne sordum sen ne cevap yazdin..... ben Anyadan bahsediyorum sen Konyadan.......

Bunun hakla alakasi yok...... sen Teröre yataklik yaparsan destek verirsen, askerde gelir seni tepeler..... bende yaparsam gelsin benide tepelesin........ also warum heulst du....... Simdi Lazlarda sizin gibi manyaklik yapmaya kalkarlarsa ilk önce ben onlari Trabzonda denize dökerim...... erwarte in deiser hinsicht keine Gnade.....

PKK YA YATIRDIGINIZ PARALARI OKUL AYAPMYA YATIRSAYDINIZ..... BIZIM KÖYE OKULU BIZIM KÖYÜN HALKI YAPTIRDI..... son 20 yilda bizim köydeki genclerden Üniversite üyesi bile cikti... elbet ilk önce bizim ilk okulumuzdan baslayarak... bak bende orakda basladim ve Almanyada ilerlettim.......

YANi SIMDI TAYIP ERDOGANMI OKUMAYIN DEDI, OKUL YAPTIRMAYIN DEDI.......

Bu cevap bile degil...... konuyu ballandirmak o yüzden PUNKT 3 ab ins Klo

4. Warum werden die Bewohner Dersims wie Häftlinge behandelt?

Weiss ich nicht.... ben derime gittsem beni simdi Terörist gibimi algilayacaklar Dersimliler.... Hmmmmm

Demek ben simdi dersime gitsem bana Valilik verecekler gibi bir seymi ?????

Bu konuyu tam anlamadim... yani benim sorumla tam baglandiramadim.......

Bunu biraz daha acman lahzim..... cünkü sorumla alkali degil.... o yüzden istersen baska bir basligin altinda zeperat ele aliriz.....

5. Warum kommen Politiker ins Gefängnis, die Kurdisch sprechen?

Wann und wo... ben duymadim görmedim ve duyani görenide bilmiyorum.......

Benim Krio arkadaslarim var... bazilari gercekten cok efendi ve onlar bile diyor.... arkadas bizim Millet ARD niyetlidir.... yalan düzenbezlik cooook...

Ben bundan 16 yil önce Istanbuldan Trabzona giderken otobüs söferleri Kiroydu ve Kiroca konusuyorlardi.... tahminim zazaca olsa gerek..... hatta her yerde konustular, o zamanlar Trabzonda sel felaketi olmustu, her yerde Polis vardi.... Polisin yaninda Kiroca konustuklarini gözümle gördüm.... kimse bir sey demedi..... diyende yokki...

Ben TRT de adamin Türkcesi olmadigindan Kiroca konustugunu gördüm, konu yine PKK kaydi..... kimse bir sey demedi.....

Haaaaaaa eger derdin sokakta degil meclisteyse o baska... Mecliste Türkce konusulur.... cünkü Türkceyi herkes anliyor... ve anlamali, sen Kiroca konusmussun küsüde kimin s...kine... kimse seni anlamiyorki...

TRT de Kirmanca ve zazaca ve diger dillerde Hbaer veriliyor... meinst du ich schaue es mir an oder irgend ein anderer ...... lächerlich was du hier erzählst........

Das ist Purer Scheisse mein freund was du hier von dir gibst.... Özal zamanindan beri sokakta her kim ne konusmak iytiyorsa kosnusur...

Ben Rizede Gürcülerle konustum.... kendi aralarinda bambaska bir lisan konusuyorlar... hatta Polislerde ayni, cünkü poliste onlardan yetisme......

Bu noktada sorumla alakali degildi... ama tartisilmasi gerekli bir konu, cünkü sen yalan atiyorsun...... ben Istanbuldada Kiroca konusanlari gördüm yasadim.....
Ben bir cok yer gezdzim ve gördüm..... hal senin dedighin gibi degil........

So erreichst du nichts und schadest deinem Volk nur......

Dediklerinin hic birinde gercekci ve Objektivität yok...

Amam ben cik ve net bir sekilde oldugu gibi her olayi tarafsiz bir sekilde söylüyorum.....

Mesela Kiroca eskiden konusmak yasakti, Özal zamanindan beri serbest.... aynisi Lazca ve diger diller icinde gecerli...

Ben Laz falaln degilim... olsam ne yazar... das geht mir am Arsch vorbei..... Türk vatandasi olarak dogdum ve Türk olarakta ölecegim.... kendime Laz ve Gaz deyipte Trabzonami kicimi sikistirayim.... tüm Türkiye benim istersem Basbakani, yada Cumhurbaskani bile olurum.......

Sende ol..... ENEGLKLEYENMI VAR ?????

Beni engelleyen yk.... senide engelleyen yok.... ammmmaaaa sen kendini engelliyorsun