Seriat = Hukuk sistemi
Uzun zaman bu Forumda Seriat kelimesi sorulari dolasmakta.......
Bizlerin hic biri uzman degil.... ve ayni zamanda Hocada degil...... normal vatandas gibi bizlerinde kalitesi ve egitimine göre, kafamizda bir seyler olusmus....
Cesit cesit kisileri dinleriz, kalite ve kapasitemize göre, söylenenlere deger veririz yada vermeyiz....
Benim Seriat kelimesini, bana göre Türkiye Cumhuriyetinde en iyi anlatan kisi Süleyman Atestir...... Laiklik kelimesini en iyi anlatabilen Salih Akdemirdir.....
Bunlar sadece iki tane...... herhangi bir kisinin tutsagi olmamak icin, cesit cesit kaynaklari arastirip okumak lagzimdir.... ve Cesara Cesarin hakkini vermek lagzimdir....
Mesela Tayip Erdogan, bana göre Tayip Erdogan bir din azmnaidir... ama ayni zamanda Politik kalite olarak ilk 5 e girer.....
Ben onun dini algilaysindan sikayetci degilim.... SOLANGE ER NICHT VERSUCHT SEIN VERSTÄNDNIS ALS GOTTES RELIGION.... diye baskalarina dayatmak.......
Bu dünyada herkese yer var ve olmalida........ cesit cesit semavi dinler var, ayni HAK DINLERI VAR.... RESÜLLER TARAFINDAN GETIRILEN DINLER VAR.......
Benim din anlayisim ban ait olabilir, ama en azindan ne anladigimi yazilara dökebiliyorum ve kaynaklar gösterebiliyorum........ ve kimseye illa din sadece budur demiyorum......
40 sefer yazdim... Seriat nedir, yada dini senaryonuz nedir ???? ama bir türlü cevap yok...... ben eminimki kendileride bilmiyor....
Kannatimce Sariat = Hukuk sistemi.....
-------- Alinti --------
Seriat kelimesi kullanildigi yerde yöntem degil, hukuk sistemi olarak kullanilmistir, bu manada kullanilmistir. Yani din ile Seriat arasinda ayirim yapmak lazim. Bazilari din esittir Seriat degil, Seriat muhtelif olabilir ama din tektir. Ve din Islam"dir ve Adem"den bu yana bütün Peygamberlere gelen de odur.
------------------------------------
Bu yukaridaki söylenti bir Islam konferansinda Sayin Süleyman Ates Hocamiza ait.......
O konferansta Türkiyenin heryerinden Proflar katilmis ve medeni ve ayni zamanda hararetli bir tartisma ortaminda yapilmistir......
SÜleyman Hocamiz gercekten belkide Türkiyenin en yasli Hocasi sayili.... ölümne öyle cok asiri bie zaman kalmamistir......
Biz bu ve benzeri aciklamalari son yillarda duymaya basladik...... belkide ölemeden önce insanliga Kurandaki dini, kapasitesinin el verdigi kadar anlatmak ve uyarmak......
Bu ve benzeri aciklamalri duyan bir aydin insan ister istemez Müslüman olur.... cünkü aklin ve mantigin taaa kendisi......
Care yok herkimse bunlari ve diger aciklamalari duyarsa, kesinlikle Müslüman olur....
Kimse beni yanlis anlmasin.... ama bir Erbakanin dini aciklamasiyla, yada Kaplanin dini aciklamasiyla Hiristiyanlardan msülaüman olani görülmedi.... tam tersi.... Islama düsmanlik artti.......
Benim tavsiyem..... assagidaki Linke bir girin ve Sülayman Hocanin stari oldugu ve bir cok Proflardan bile Ayjan hitabi ilede suclanmasina ragmen, en sonunda herkesi cevap veremez halde birakti... cünbkü anlatilanlar Kurandaki Ayetlerdi...... piyasadaki Islam elbette Kurandaki Islam ile yarisamaz... ve sonundada Proflardan Karaman..... evet ben böyle birisini taniyorum deyip... Süleyman Hocanin aciklamalrinin isbatini meydana serdi.....
Bastan dibe kadar kimse okumaz kanaatimce, ama en azindan Süleyman Hocanin söylentilerine bir göz atin....
Eminim cok hosunuza gidecektir...
Selamlar
Enis
|