Alevilerin bazilarindan özür dilerim
Vaybeede tanistigim degerli bir Abiyle gecenlerde orijianl hayatta bulustuk, tanistik, Futbol oynadik ve daha sonra bir yerlerde oturup uzun zaman sohbet ettik........
Tanismamiz tesadüfen oldu, Vaybeede baska bir arkadasla yazisirken, yazi seklimi ve yazdiklarimi begenmis ve benimle yazismaya gecmis, ayni zamanda Meslektasiz.....
Kendisi Alevi, ama kendisini Müslüman olarak görüyor, namaz niyazinda.....
Uzun zaman hem dünya hem din, Aziz Nesinden heryeyde sohbet ettik..... bir konuyla basladik 1000 konu oldu....
Bana kendisi bir sey söyledi ve tam anlamiyla Allahi ve sistemi anlamis olduguna kanaat getirdim
Bektasilikte, Allahin insanin icinde oldugu anlatilir ve ben Allahin insanin icinda olduguna inaniyorum dedi.....
Iste Islamin püf Noktasida burada yatiyor.....
Allahin Enerjisi tüm insanligin icinde yatiyor..... bunu Aleviler anlamis ama Islamin bir cok diger Gruplari anlamamis......
O yüzden o arkadas gibi düsünen ve deger üretebilen, kendisni yalniz Müslüman sayan ve ibadetinide yapan Alevi arkadaslardan özür dilerim....
Demekki Alevilerinde arasinda Kurandaki dini anlayan ve algilayanlar var....
Das war neu für mich, cünkü bizim buradaki Aleviler OT gibi mahlukatlar, ayni zamanda devlet düsmanlari.... dedeleri falan var camiye mamiye gelmezler ayricalik yaratirlar....
Ben Mezhepsizim cünkü Mezheplere ihtiyacim yoktur..... cünkü bu zamanda Kuran ve Tefsir ve Kuran Ansiklopedisi okuyarak bunlari asmak mümkün.....
Insallah günün birinde tüm Insanlik, sadace Müslüman kelimesi altinda toplanir ve ortak degerler ve anlayislar vercevesinde, kurandaki dini yasamaya baslarlar.....
Ben bu yazdiklarimi zayiflik olarak görmüyorum, bir tekim Aleviler icin hatamdan döynüyorum.......
eger ben ögrenemzsem ve hatami kabul edemezsem, ne insan ne aydin bir kisi nede bir Müslüman olabilirim......
Selamlar, Sevgiler
|